De periodetitel is binnen voor WAVV. De ploeg van trainer Moslin Adnane (op de rug gezien, op weg naar zijn dolblije spelers) won bij concurrent Fortissimo met 3-2. Dick Martens

WAVV wint topper bij Fortissimo en pakt periodetitel

9 maart 2022 om 08:22 Voetbal

EDE ,,Dit is echt lekker man”, jubelde WAVV-aanvoerder Luc Dolphijn, voor hij zich in de armen van trainer Moslin Adnane wierp. De aanleiding van de vreugde uitbarsting was de 3-2 overwinning die WAVV dinsdagavond behaalde op Sportpark Hoekelumse Eng waar concurrent voor de titel in de zaterdag vierde klasse B, Fortissimo, de tegenstander was. ‘In het hol van de leeuw’ legden de Wageningers de basis voor de overwinning al voor rust. Na 45 minuten van goed voetbal prijkte er een 1-3 voorsprong op het scorebord. In de slotfase van het tweede bedrijf maakten de gastheren het nog even spannend door de aansluitingstreffer te scoren. Maar kort daarna floot de prima leidende scheidsrechter George Meier uit Tiel af, het startsein voor de Wageningse vreugdekreten en hossende spelers en supporters.

Dick Martens

GOUDHAANTJE Stralend middelpunt van de feestvreugde was WAVV-middenvelder Sem de Leeuw, die na een fiks aantal invalbeurten nu in de basisformatie van Adnane mocht beginnen. Hij beschaamde het vertrouwen van zijn trainer allerminst. Al in de 4e minuut was hij attent na een soepel lopende aanval via de linkerflank (0-1). Lang kon WAVV niet genieten van die bliksemstart. Het was Lars Haalboom die tien minuten na de openingstreffer beide ploegen weer naast elkaar bracht (1-1). Wat volgde was een fase van twee aanvallende ploegen, die allebei op zoek waren naar de voorsprong. Die vonden de gasten in de 25e minuut, door opnieuw een fraaie ‘Wageningse’ treffer. Aanvalsleider Daver Jansen was het eindstation (1-2), het was direct ook zijn laatste actie. Hij strompelde balend met een hamstringblessure naar de kant, Timo Harleman was zijn vervanger. De rijzige spits bewees vlak voor rust al zijn waarde, door een gave voorzet van Marvin van de Born door te koppen naar ‘goudhaantje’ de Leeuw, die de 1-3 binnenkopte.

STRAFSCHOPPEN Na rust consolideerde WAVV vrij eenvoudig de comfortabele voorsprong. DE enig opwinding in het tweede bedrijf kwam van de strafschopstippen. In de 64ste minuut was het eerst tweevoudig doelpuntenmaker De Leeuw die de strafschop hoog over schoot en in de slotfase slaagde ook Edenaar Anass el Hassnaoui er niet in om vanaf elf meter te scoren. Hij zag WAVV-doelman Luc Huurman de juiste hoek kiezen. Het slotakkoord was van Fortissimo-aanvaller Nanno Wilholt die met zijn treffer de 2-3 eindstand bepaalde, maar dat verstoorde het aansluitende WAVV-feestje niet meer.

WIJ STAAN BOVENAAN ,,Een verdiende overwinning”, vond een stralende Adnane, terwijl hij zich uit de rondedans met zijn spelers had ontworsteld. ,,Natuurlijk ben je als trainer altijd wel een beetje kritisch en vond ik, dat we naar 4-1 hadden moeten weglopen, maar ik ben zeker harstikke blij met deze overwinning. WE staan nu zes punten voor op Fortissimo en dat moet de basis gaan worden op ons doel: ‘kampioen worden’. Deze periodetitel is mooi en een reden voor een klein feestje, maar ik beschouw het ook als een tussenstap, want nogmaals ons ultieme doel is de titel. Voor mij en zeker ook voor de spelers. Dat heb ik laatst bij de bespreking nog op het bord geschreven en vervolgens hebben alle spelers daar hun handtekening onder gezet. Mooi toch?” Daarna spoedde hij zich weer naar zijn spelers, die voor de Fortissimo-kantine al aan hun feestje waren begonnen en waar ook vocaal nog eens werd benadrukt wat de zege op concurrent Fortissimo had opgeleverd. ‘Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan’, schalde het uit hun kelen en die van de vele meegekomen Wageningse supporters.

Aanstaande zaterdag speelt WAVV in eigen huis tegen Ede/Victoria (aanvang: 14.30 uur). Na afloop zal de periodetitel nog ‘even’ gevierd gaan worden. Muzikale ondersteuning komt daarbij van zanger Marinho.