SKV had het zwaar tegen het bezoekende AGOVV. Dat ondervond Tijmen Remijnse aan den lijve. Richard Antonysen

WAVV blijft op kampioenskoers. Ook zeges voor ONA ’53, WVV Wageningen en GVC. SKV verliest.

3 april 2022 om 08:30 Voetbal

WAGENINGEN Het was bij de Wageningse voetbalclubs een zaterdag met veel lachende gezichten en tevreden trainers. Helaas vormde SKV daarop een uitzondering, zij bleven als enigen puntloos. WAVV bleef door een 0-3 in- en tegen Dodewaard op kampioenskoers, ‘buurman’ ONA ’53 was in eigen huis te sterk voor Zwart Wit’63. In de 4e Klasse B wonnen ook WVV Wageningen 3n GVC. Op Sportpark de Zoom lieten zij Kesteren gedesillusioneerd huiswaarts keren (4-1), terwijl GVC de streekderby met Ede/Victoria ruimschoots won: 1-8. Alleen sombere gezichten bij SKV. Zij konden niet voldoende weerstand bieden tegen de koploper in de 3e Klasse B, AGOVV. Het werd uiteindelijk:0-4.

Dick Martens

‘Man of the Match’ bij WAVV was overduidelijk routinier Marvin van den Born. Hij nam in Dodewaard met zijn hattrick de gehele productie voor zijn rekening. ,,Hoewel we slecht begonnen, en Dodewaard het betere van het spel had, speelden we uiteindelijk toch een prima pot”, aldus een tevreden WAVV-trainer Moslin Adnane, die komend seizoen Jermain Lamers van SKV ziet aansluiten bij zijn selectie. ,,En dat ondanks het feit, dat ik een aantal spelers door blessures miste. Na die matige beginfase namen we het heft in handen en waren ook nog eens bijzonder effectief. Zowel de eerste, alsook de tweede doelpoging troffen doel. Na rust kwamen we niet meer in de problemen en bekroonde Marvin zijn prima wedstrijd met zijn derde doelpunt. Hij maakte echt het verschil. Toch moet ik ook onze keeper Luc Huurman, zonder de andere spelers tekort te doen, een extra compliment geven. Anders dan de einduitslag doet vermoeden, moest hij toch een aantal keren handelend optreden. Gelukkig deed hij dat met verve.” Ook tevredenheid bij ONA’53. Op Sportpark Van Ketwich Verschuur werd het bezoekende Zwart Wit ’63 met een 2-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. ,,De ploegen waren weliswaar gelijkwaardig aan elkaar, toch waren wij wat scherper en effectiever en gingen beter om met het verschrikkelijk slechte veld”, aldus elftalleider Pascal de Wilde. ,,Voor rust scoorde Bjorn van de Brink de openingstreffer en nadat Zwart Wit na rust op gelijke hoogte was gekomen scoorden hij met nog een kwartier te spelen zijn tweede goal (2-1). Het bleek uiteindelijk ook ‘de winnende’ te zijn.” Ook kon de Wilde al een versterking voor komend seizoen melden. ,,Van SKV komt Bart Silvius onze selectie komend seizoen versterken. Daar zijn wij erg blij mee.”

Het was zeker ook de week van WVV Wageningen. Nadat dinsdag al met 0-1 bij CHRC was gewonnen, was de ploeg van trainer Marcel Nijhuis ook te sterk voor het bezoekende Kesteren. Voor rust opende Brian van Velsen de score en verdubbelde Mike Verbeek de Wageningse doelpunten productie. Even deed Kesteren nog wat terug: 2-1, maar het was Joeri Marcus die de 3-1 ruststand op het scorebord bracht. Na rus kwam de Wageningse zege niet meer in gevaar en bepaalde Mike Verbeek met zijn tweede treffer, uit een strafschop, de 4-1 eindstand. ,,Ja het is hier feest”, jubelde trainer Nijhuis, wanhopig proberend om boven de muziek uit te komen om toch de winstpartij te kunnen analyseren. ,,Een terechte overwinning, waarbij de 2-1 van Mike (Verbeek) het hoogtepunt was. Een wereldgoal, hij schoot de bal van ruim 25 meter ‘strak’ in de kruising. Ik hoop dat we deze stijgende lijn door kunnen trekken en dan volgende week in de stadsderby tegen koploper WAVV voor een stunt kunnen gaan zorgen.”

Stunten kon SKV tegen koploper AGOVV helaas niet. De ploeg van trainer Jan Gaasbeek ging in eigen huis met 0-4 ‘kopje onder’. ,,Hoewel we zeker niet onze beste wedstrijd speelden was de uitslag wel geflatteerd. Het was in mijn ogen eigenlijk een 0-0 wedstrijd.” Een stand die ook bij rust nog op het scorebord stond. ,,Wij gaven voor rust niets weg, maar kregen, evenals AGOVV ook geen echte kansen, dan is die 0-0 logisch. Dat was mijns inziens ook een logische eindstand geweest. Maar door twee ongelukkige momenten sta je na 70 minuten toch ineens met 2-0 achter. Natuurlijk probeer je dan nog wat te forceren, maar eigenlijk was de wedstrijd gespeeld. De 3-0 en de 4-0 vielen in de laatste minuten, dat geeft dan wel een geflatteerd beeld van de wedstrijd.” Geflatteerd was de overwinning van GVC zeker niet. De studentenformatie van trainer Joost de Jong was in de streekderby bij Ede/Victoria oppermachtig. Na een ruststand van 0-4 werd het uiteindelijk maar liefst 1-8. Voor de Wageningse treffers tekenden: Marijn van der Meer (4), Teun van Lent, Jort Altenburg, Aris Amygdaralis en Giulio Mornati. ,,Ik ben hartstikke tevreden”, aldus de Jong na de monsterzege. ,,Onze snelle openingsgoal was een mooie opsteker. Vervolgens hadden we veel balbezit, waren dominant en ook nog eens scherp in de afronding. Wat wil je als trainer nog meer. Ik hoop, dat we dit spel ook tegen de toppers in onze klasse kunnen laten zien. Dat kunnen we over twee weken gaan bewijzen tegen Lienden. We zitten in een goede fase, dus wie weet. Het is dan jammer, dat we volgende week zaterdag niet in actie hoeven komen.”

Spelbeeld uit de wedstrijd ONA-Zwart Wit'63 (2-1).