Binnen 3 minuten opende WAVV's topschutter Davey Jansen, in de derby tegen SKV,  de score. Het werd uiteindelijk maar liefst 7-0.
Binnen 3 minuten opende WAVV's topschutter Davey Jansen, in de derby tegen SKV, de score. Het werd uiteindelijk maar liefst 7-0. Dick Martens

WAVV laat geen spaan heel van SKV

18 november 2023 om 22:29 Overig

Zevenklapper in stadsderby. Jermain Lamers de ‘hattrick-held’

WAGENINGEN Terwijl Sinterklaas in de haven voet aan Wageningse wal zette en met in zijn kielzog talrijke roetveegpieten, die ook nog eens zakkenvol cadeautjes meetorsten, werden er een kleine vier kilometer noordwaarts absoluut geen cadeautjes weggegeven. Met die opdracht in het achterhoofd had WAVV-trainer Moslin Adnane zijn manschappen de kletsnatte ‘wei’, het hoofdveld van Sportpark Van Ketwich Verschuur, ingestuurd. Daar moest worden aangetreden tegen stad- en klassegenoot SKV. Die boodschap was duidelijk aangekomen, want de thuisclub liet geen spaan heel van de arme stadgenoot. Bij rust was het al 5-0 en na 90 minuten dropen de gasten met een 7-0(!) nederlaag letterlijk en figuurlijk af. Grote man bij de thuisclub was Jermain Lamers, de aanvaller scoorde driemaal.

100 GOALS De met veel verwachtingen tegemoet geziene derby was eigenlijk al binnen een kwartier beslist. Terwijl de toeschouwers hun droge tribuneplek nog maar net hadden ingenomen zagen zij WAVV’s topschutter Davey Jansen al na drie minuten, vanaf de strafschopstip, nadat Jermain Lamers door Rens Minor was gevloerd, de score openen. Jansen maakt dit seizoen jacht op zijn ultieme doel: ‘100 keer scoren voor ‘zijn’ WAVV’. Voor het duel met SKV was hij nog 17 treffers van die mijlpaal verwijderd. WAVV rook na die snelle voorsprong bloed en de jacht op een snelle beslissing werd ingezet. En met succes, want nadat eerst Lamers de score verdubbelde (2-0) kwam Jansen weer een stapje dichter bij zijn doel. Hij was het die na 13 minuten de 3-0 op het scorebord bracht en daarmee de derby al in een vroeg stadium besliste. En nadat de bezoekers ook nog eens met tien man kwamen te staan (Rens Minor kreeg zijn tweede gele kaart voorgehouden) was het SKV-pleit eigenlijk al definitief beslecht. Nog voor rust voerde de thuisclub de score, door doelpunten van Sem de Leeuw en Lamers, op naar 5-0.

EUFORIE EN CRISIS Na rust werden het weer, het veld en ook het voetbal er niet beter op. SKV, dat na 74 minuten ploeteren de eerste en enige kans kreeg, trachtte de score nog enigszins binnen de perken te houden en WAVV wilde nog wel een hogere score, maar niet ten koste van alles. Toch lichtte er na 90 minuten spelen, door scores van ‘hattrickheld’ Lamers en aanvoerder Luc Dolphijn, een fraaie 7-0 einduitslag op het scorebord op. Door de winst nestelde WAVV zich aan kop van de 3e Klasse B en sluit SKV de ranglijst als hekkensluiter af. Dat zorgde voor euforie bij de thuisclub en crisis ‘op de Zoom’, dat was al voelbaar in de catacomben.

GENOTEN ,,Dit is heerlijk”, jubelde de WAVV-aanvoerder in de catacomben, terwijl zijn medespelers ‘Banger Hard’ van Rob de Nijs door de luidsprekers lieten schallen. ,,Wij hebben veel ex-SKVspelers in onze ploeg en die wilden natuurlijk absoluut niet verliezen.” Ook trainer Adnane liep met een grote grijns door de gang. ,,Ik heb vandaag weer van mijn team genoten, ze speelden met passie, met de wil om koste wat kost deze derby te winnen. Fantastisch.” Bij SKV stonden de gezichten ‘op somber’. ,,We zijn overklast door een veel beter WAVV”, aldus assistent-trainer Behrouz Azandaryani.

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie