SKV-middenvelder Ludo Oosting laat Guus Arndts (14) zijn hielen zien en gaat de strijd aan met Michael van Schaik (7).
SKV-middenvelder Ludo Oosting laat Guus Arndts (14) zijn hielen zien en gaat de strijd aan met Michael van Schaik (7). Dick Martens

‘Brilstand’ 90 minuten op scorebord

Voetbal

WAGENINGEN Voor het eerst in de geschiedenis van het Wageningse voetbal stond er in 3e Klasse-verband een stadsderby tussen WAVV en SKV op het programma. Op de eerste doelpuntenmaker, die dan de geschiedenisboeken in zou gaan met die primeur, moet nog even worden gewacht. Op Sportpark Van Ketwich Verschuur stond na ruim 90 minuten derbyvoetbal, die als predicaat ‘meer strijd dan goed voetbal’ mee zal krijgen, ‘de brilstand’ nog altijd op het scorebord: 0-0.

WAVV en SKV houden elkaar in stadsderby in evenwicht

Dick Martens

,,Toch hadden wij de drie punten hier moeten houden”, vond WAVV-trainer Moslin Adnane na afloop. Adnane doelde daarbij op een drietal kansen die hij invaller Floran Rothuis en Davey Hansen had zien missen. Dat in ogenschouw nemend had hij wel een punt, maar de stadsderby, waar door menig Wageningse voetballiefhebber zo reikhalzend naar was uitgekeken, was er vooral een van strijd. En nadat het vuur eenmaal was gedoofd konden alle betrokkenen uiteindelijk wel leven met het gelijke spel.

De thuisclub was in de beginfase nog het dichtst bij een treffer, maar vleugelaanvaller Guus Arndts raakte de paal. Diezelfde Arndst moest nog voor rust met een fikse enkelblessure, na een stevige tackle van SKV-verdediger Lukas Wilgenhof, het veld verlaten. De ongelukkige aanvaller werd vervangen door Floran Rothuis. Na rust kregen de toeschouwers veelal eenzelfde spelbeeld voorgeschoteld als in het eerste bedrijf. Beide ploegen speelden wel met aanvallende intenties, maar het was teveel ‘net niet’, zoals ook SKV-trainer Jan Gaasbeek de verrichtingen van beide teams analyseerde. Over en weer leverde de broederstrijd nog wel wat kansen op, maar vooral SKV-doelman Dennis van den Berg onderscheidde zich door als ‘hinderlijke sta in de weg’ op te treden bij doelpogingen van Davey Jansen en invaller Floran Rothuis. Het was en bleef 0-0.

,,Ik ben lekker in vorm”, lachte Van den Berg, nadat hij door zijn trainer als ‘Man of the Match’ werd bestempeld. Dat vond ook WAVV-aanvoerder Luc Dolphijn. ,,Maar toch hadden wij minimaal twee keer moeten scoren, zeker omdat we ook nog twee keer de paal nog raakten. Ik vond dat wij SKV prima partij gaven. We stonden compact, lieten SKV het spel maken en konden vaak naar hartenlust counteren. Dat deden we ook nog eens met veel werklust. Over de hele wedstrijd genomen kan ik leven met dit punt, zeker omdat SKV voetballend misschien wel beter was, maar wij daar toch wel het een en ander tegenover konden zetten.” Collega-aanvoerder Max Notermans vond het gelijkspel ook wel ‘de verhouding’. ,,WAVV liet ons niet in ons spel komen, dat deden ze goed. Het spel was van beide kanten onrustig, met wat kansen over en weer. Hoewel wij in de slotfase nog een paar keer, met dank aan Dennis (van den Berg, DM), door het oog van de naald kropen.” De slotzin is voor WAVV-trainer Adnane. ,,Ik wil nog wel even zeggen supertrots te zijn op de strijdlust die mijn ploeg heeft getoond en op die manier het een goede ploeg als SKV heel lastig heeft gemaakt.”

advertentie
advertentie