WAVV-aanvaller Jermain Lamers (links met bal) was voor de Wageningen-defensie vaak ongrijpbaar.
WAVV-aanvaller Jermain Lamers (links met bal) was voor de Wageningen-defensie vaak ongrijpbaar. Dick Martens

Monsterscore WAVV in stadsderby

18 september 2022 om 08:47 Voetbal

Trainer Adnane: ‘Dat mag in de competitie niet gebeuren’

WAGENINGEN WAVV heeft in de bekercompetitie gedaan wat het aan haar stand verplicht was, drie keer winnen. In de poulefase rekende de ploeg van trainer Moslin Adnane, als kersverse derdeklasser, ruim af met de vierdeklassers SC Valburg, Uchta en stadgenoot WVV Wageningen. SC Valburg werd op Sportpark Van Ketwich Verschuur met 6-1 verslagen, Op bezoek in IJzendoorn werd het tegen Uchta 0-4 en ook de stadsderby werd een schuttersfestijn: 8-2. Natuurlijk was Adnane tevreden over de drie winstpartijen en het daardoor bereiken van de volgende bekerronde, maar hij was ook realistisch en plaatste toch nog wat kritische kanttekeningen, waarbij ‘scherpte en alertheid’ de meeste aandacht vroegen.

Dick Martens

‘De winnende trainer’ doelde daarbij vooral op de beginfases in de duels tegen Uchta en ook in het thuisduel met Wageningen. ,,Ik vond dat we in beide wedstrijden een valse start hadden. Tegen Uchta leidde dat weliswaar niet tot tegendoelpunten, maar tegen Wageningen wel. Toen lag de bal al binnen vijf minuten achter onze keeper Luc Huurman.” Terwijl de hemelsluizen, na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Peter de Boer uit Putten, wagenwijd open gingen was het thuisclub WAVV dat furieus uit de startblokken schoot, maar treffers leverde die stormloop vooralsnog niet op. Wat dat betreft was Wageningen een stuk effectiever. Een messcherpe counter leidde tot een hoekschop, die vervolgens door Merwin Korterink feilloos werd ingekopt: 0-1. WAVV leek wakker te zijn geschud, wat volgde was een hernieuwde stormloop, die nu wel beloond werd met een aantal fraaie treffers. Nog voor rust waren Jermain Lamers (2), Davey Jansen (2) en Lars Dolphijn trefzeker. Ook na rust ging de handrem er nog niet op en scoorden ook Floran Rothuis (2) en Guus Arndts nog. Maar ook Wageningen kwam via Sem Lammers nog eenmaal tot scoren. Hij was het eindstation van een fraaie counter.

Ondanks de oorwassing was Wageningen-trainer Marcel Nijhuis niet echt ontevreden. ,,Het positieve uit deze wedstrijd waren onze eerste 20 minuten. Daarin lieten we toch aardig voetbal zien. Daar kunnen we mee verder. Maar ook sluit ik de ogen niet voor het feit, dat er bepaalde afspraken niet werden nagekomen. Dat mag niet gebeuren, want dan roep je tegen een ploeg als WAVV de problemen over jezelf af.” Zijn collega-trainer had andere zorgen, hij zag zijn ploeg niet scherp beginnen. ,,Vooral in de verdediging waren we niet alert genoeg. Vanaf zaterdag mag dat niet meer.”

Adnane doelde daarbij op het eerste duel in de derde klasse als WAVV op bezoek gaat bij Juliana ‘31 in Malden. ,,Dat is van een heel andere orde dan vanmiddag tegen Wageningen. Zij spelen al jaren in die derde klasse. Dan moeten we er vanaf minuut één tot het laatste fluitsignaal staan. Lukt ons dat, ook in de komende wedstrijden, dan kunnen wij het iedere tegenstander lastig maken en dat moet ook, want ons doel is om ons in ieder geval te handhaven. Dat wordt lastig genoeg, want de nummers 11 en 12 degraderen, terwijl de nummers 9 en 10 nacompetitie moeten spelen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie