Burgemeester Floor Vermeulen en Kinderburgemeester Seppe kwamen de mensen uitzwaaien.
Burgemeester Floor Vermeulen en Kinderburgemeester Seppe kwamen de mensen uitzwaaien. Nicole Pluim

Droomreisje naar de Efteling

1 september 2021 om 22:50 Overig

WAGENINGEN - Afgelopen donderdag kon dan eindelijk het Droomreisje naar de Efteling doorgang vinden. Stichting Wageningen City of Cultures organiseert tweejaarlijks een cultureel festival (dit jaar het Indonesie festival) en parallel daaraan het ‘Droomreisje’ voor kinderen, met hun ouders, die door omstandigheden niet op vakantie kunnen. Zo heeft iedereen na de vakantie een mooi verhaal om te kunnen vertellen. Dit jaar gingen er ‘s morgens om negen uur vier volle bussen, met 300 mensen waarvan rond 60 kinderen met ouders uit het AZC, richting de Efteling, uitgezwaaid door Burgemeester Floor Vermeulen en Kinderburgemeester Seppe.

In samenwerking met Solidez, Vluchtelingenwerk,Woningstichting, Asielzoekerscentrum, Leger des Heils en de kerken konden gezinnen met jonge kinderen zich aanmelden. Dat deden zij massaal: de jongste deelnemer was twee maanden. Het werd een heerlijke dag met goed weer en veel te doen voor alle leeftijden. Eerst nog een beetje wennen met behulp van de Efteling app, waar zijn de rijen het kortst? Wat is geschikt voor de leeftijd van de kinderen? Waar is het sprookjesbos? Wat is een mooie wandeling? Waar gaan we uitrusten met het lunchpakket? 

Aan het eind van de dag hoorden we dat het echt gelukt was om in de mooie attracties te komen. Wat vond je het allerleukste vroegen we aan een klein meisje: “De speeltuin” antwoordde zij. Dat kon ook. Het belangrijkste was een dag samen zijn voor ouders en kinderen.

En een dag zorgen vergeten, want die waren er ook. Hoe is het in het thuisland, om maar eens een voorbeeld te noemen.  Veel dank aan de medewerkers, die geholpen hebben bij het benaderen van de potentiële deelnemers. Zonder deze fijne samenwerking zou dit Droomreisje niet gelukt zijn!

Het Droomreisje is mogelijk gemaakt door de subcommissie Droomreisje, de sponsor commissie en donaties door bedrijven en organisaties, Baas Onroerend Goed Exploitatie II BV, Fonds Vakantiegeld Delen; Wageningse Stichting Interkerkelijke Diaconale Activiteiten, G van Heijst BV, RABO bank, RK jeugdbelang, Rotary Club Bennekom, Rotary Club Wageningen, Rotary Club Wageningen Bergpoort, Stichting Olrik en vele particulieren. De stichting steunt ook het vrouwenopvanghuis Rumah Aman op Sumatra, Indonesië, het land van het festival, via donaties van privé personen, Rotary Club Wageningen Bergpoort, Food of Cultures en de kunst-, muziekinstrumenten- en boekenverkoop tijdens het festival. 

Na twee keer een geslaagde droomreis, in 2018 en 2021, lijkt dit een traditie te gaan worden bij City of Cultures.

Kijk voor meer informatie op de website.

https://cityofcultures.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie