In het duel SKV-Ede/Victoria was Jermain Lens (rechts) de grote man. De aan valler scoorde een loepzuivere hattrick. Foto: Dick Martens

Gemengde gevoelens bij start bekercompetitie

5 september 2021 om 21:12 Overig

Hattrick voor SKV-aanvaller Jermain Lamers

WAGENINGEN Door de Wageningse voetbalclubs werd zaterdag het voetbalseizoen 2021-2022 officieel afgetrapt, met de start van de bekercompetitie. De diverse selecties hadden zich in de aanloop naar dit voor zowel spelers, trainers, maar ook zeker de supporters heuglijke moment, in trainingen en oefensessies terdege voorbereid. Toch waren de meningen van de diverse trainers, na afloop van de eerste wedstrijden, nog verdeeld.

Dick Martens

SKV Op Sportpark De Zoom bond SKV de strijd aan met het naburige Ede/Victoria. Al snel werd duidelijk, welke opdracht trainer Jan Gaasbeek zijn manschappen had meegegeven: ‘in een hoog tempo de tegenstander de wil opleggen, door middel van snel en gevarieerd aanvalsspel’. En dat dat niet tegen dovemans oren bestemd was geweest, bleek al snel. Een vloeiende combinatie met de kwikzilveren Jermain Lens als eindstation leidde tot de gewenste snelle 1-0 voorsprong. Vervolgens ging de thuisclub op jacht naar een hogere score en die kwam er ook. Nog voor het rustsignaal vervolmaakte Lens zijn loepzuivere hattrick (2-0 en 3-0) en bepaalde Bart Silvius de ruststand op 4-0. In het tweede bedrijf was het opnieuw SKV dat de boventoon voerde en door doelpunten van Ludo Oosting en een fraaie vrije trap van Jente van Leeuwe, stond er na 90 minuten een fraaie 6-0 zege op het scorebord. Gaasbeek was na afloop tevreden. ,,Zeker over de uitslag, maar ook over de manier van voetballen. De tegenstand was weliswaar niet al te groot, maar toch zag ik mooie dingen. We gaan in ditzelfde ritme toewerken naar een vaste elf.”

WVV WAGENINGEN  ’Buurman’ WVV Wageningen verging het wat minder goed. Zij konden het op eigen veld niet bolwerken tegen het bezoekende Quick 1888 uit Nijmegen. De ploeg van trainer Marcel Nijhuis kwam, door een treffer van Ricardo Keuken en tegen de verhouding in, nog wel op voorsprong, maar moest verder gedurende het hele duel het initiatief aan de gasten laten. Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk 1-4. ,,In de eerste helft hebben we geen pepernoot geraakt”, analyseerde Nijhuis na afloop. ,,Hoewel we kwalitatief van ver moesten komen, had ik gehoopt, dat we toch wat verder zouden zijn.”

ONA’53 Bij ONA ‘53 was na afloop van het met 6-0 gewonnen thuisduel tegen Dodewaard de stemming goed, ook bij trainer Martin Mol. ,,Een prima uitslag, maar hoe we er daadwerkelijk voorstaan is, was tegen deze tegenstander, moeilijk in te schatten. Afgelopen week versloegen we Lunteren. Daar hecht ik dan meer waarde aan, maar we zijn op de goede weg.” Voor ONA waren Wesley Radstaat, Jay van Beek (2), Bjorn Mol, Emiel Cortenbach en Bjorn van den Brink trefzeker.

WAVV Op bezoek bij SDS’66 speelde WAVV gelijk. Na een doelpuntloze eerste helft troffen beide ploegen na rust eenmaal het doel. Voor WAVV scoorde Alain Rothuis. ,,We misten veel teveel kansen, vond trainer Moslin Adnane. ,,Na rust startten we goed, maar vloeiden de krachten te snel weer weg. Daar moet nog aan gewerkt worden.”