De speelsters van WMHC bedanken het publiek na hun 2-1 zege op het bezoekende Gooische. Dick Martens

WMHC-vrouwen starten met zege

12 september 2021 om 19:43 Overig

Coach Franck: ‘We kwamen superknap terug’

WAGENINGEN De vrouwen van WMHC zijn de competitie, tegen het bezoekende Gooische, prima gestart. Na een wat stroeve start knokten de volgelingen van coach Michiel Franck zich in de laatste twee kwarten terug van een al vroeg in de wedstrijd opgelopen 1-0 achterstand. Na de gelijkmaker, een fraai door Myrthe Jonker ingeschoten strafcorner, werd in de absolute slotfase Elaine de Vries het juichende middelpunt. Zij was, na een onnavolgbare beweging, verantwoordelijk voor de tweede en uiteindelijk winnende Wageningse treffer.

Dick Martens

De thuisploeg begon, tot zicht- en hoorbare onvrede van coach Michiel Franck, matig aan de wedstrijd. Dat leidde al snel tot de Gooische voorsprong. ,,We maakten in het begin te veel basisfouten, zaken waar we vooraf zo op hadden gehamerd. Daardoor kwamen we niet lekker in de wedstrijd en creëerden we praktisch geen gevaar in de cirkel van de tegenstander. Dat zette zich ook in het tweede kwart nog voort. Ik miste de energie in het team.” Gelukkig zat keepster Anna Berends als een van de weinigen wel lekker in de wedstrijd. Zij behoedde haar ploeg voor het ingaan van het derde kwart voor een nog grotere achterstand.

,,In de rust hebben we met elkaar afgesproken echt mandekking te gaan spelen, dus één op één, maar ook meer energie in ons spel te leggen”, licht Franck de strategie die in de rust werd afgesproken, toe. ,,In het derde kwart kwam dat er al wat beter uit. Dat leidde tot steeds meer balverlies bij Gooische.” Dat was zeker ook de verdienste van Roos Huistra, de in de spits sleurende kilometervreter. Zij werd meer en meer een ongrijpbare plaag voor de verdediging van de gasten. ,,Roos speelt nu het derde jaar bij ons. Zij kwam hier als iemand die nog niet al teveel speelde, maar heeft zich ontwikkeld tot een speelster die door haar spel nu zoveel energie brengt en ons, zoals ook vandaag, over het dode punt kan helpen. Zo ontstond ook de gelijkmaker, waarbij zij de strafcorner veroorzaakte.”

Is Huistra in de spits het toonbeeld van onverzettelijkheid, aanvoerder Lisa Koster is dat in de Wageningse defensie. Rustig en met veel spelinzicht was zij vaak het eindstation van de Gooische aanvalsimpulsen. ,,Lisa speelt nu voor het zevende jaar in dames 1 en is nu drie jaar onze aanvoerder. Het is niet de captain die de grootste mond heeft, maar ze dwingt door haar spel ontzag af en dat helpt de ploeg weer. Wat dat betreft hebben we echt een mooie mix van routine en jeugdig talent. Daarom is ons doel, zeker omdat de jeugdopleiding bij Wageningen altijd prima en heel strak is, om uiteindelijk met het team naar een hoger plan te gaan. Dat is puur gebaseerd op wat er uit meisjes A1 en de rest van de jeugdopleiding komt. Maar omdat we nu een vrij nieuwe groep hebben, bekijken we per drie weken hoe we ervoor staan.” De start met die uiteindelijk verdiende, maar zwaarbevochten zege is daarvoor een prima uitgangspunt. ,,We hebben karakter getoond en zijn superknap teruggekomen, maar we moeten ook lering trekken uit onze matige beginfase. Maar beginnen met een winstpartij is zeker goed voor het vertrouwen.”