Afbeelding

Natuurwerkdag op Wageningse Eng

11 oktober 2021 om 18:54 Overig

WAGENINGEN Op zaterdag 6 november houden Landschapsbeheer Zuidwest Veluwe en Mooi Wageningen een natuurwerkdag op de Eng, in het kader van de landelijke Natuurwerkdag. 

De Wageningse Eng is een eeuwenoud, kleinschalig en open cultuurlandschap aan de rand van Wageningen, op de overgang van stad naar bos. Door het aanwezige hoogteverschil, als gevolg van de ligging op de flank van de stuwwal, zijn er diverse vergezichten en is het panorama vanuit de verschillende randen van de Eng waardevol. Om de unieke openheid van de Eng te behouden zullen de opgroeiende bomen en struiken weer worden teruggesnoeid. Het snoeiafval wordt in het nabijgelegen bosje in een zogenaamde takkenril verwerkt. Voor vogels en zoogdieren biedt een takkenril een goede nest-, voedsel- en schuilgelegenheid. Ervaring is niet nodig, alleen zin om buiten aan de slag te gaan.

De start is om 09.30 uur bij de grote bank langs het Honingblokpad op de Eng (bij het bosje) met koffie/thee. Na een korte uitleg en het uitdelen van gereedschap en handschoenen, gaat de deelnemers aan de slag. Ook kinderen kunnen prima meehelpen met snoeien of takken slepen. Tussendoor is er koffie/thee en om 12.30 uur is er gratis soep. Tijdens de pauze vertelt Henk Kloen een interessant verhaal over hoe kruiden akkers weer tot leven (kunnen) brengen op de eng. Daarna zal er nog tot circa 15.00 uur worden doorgewerkt. Ook meehelpen? Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl (zoek op Wageningse Eng).

advertentie
advertentie