Mevrouw Bakker (zittend met bloemen) was het stralende middelpunt tussen haar schildervrienden van Het Gelders Palet.
Mevrouw Bakker (zittend met bloemen) was het stralende middelpunt tussen haar schildervrienden van Het Gelders Palet. Gelders Palet

100-jarige ster van Het Gelders Palet

20 oktober 2021 om 11:48 Overig

Drieluik cadeau voor mevrouw Bakker

WAGENINGEN Een lid dat haar 100e verjaardag viert. Dat is toch wel heel bijzonder. Dat vonden ze bij het Gelders Palet ook. Eind september werd mevrouw Bakker 100 jaar. Haar schildervrienden verrasten haar daarom met drie portretten. Eentje van haar als meisje, eentje als volwassen dame en een actuele.

Kees Stap

Mevrouw Bakker is al 28 jaar lid van het Gelders Palet. Daar is zij bijna elke dinsdagmiddag te vinden in het atelier van de vereniging. “Het is zo leuk om samen met anderen te schilderen. Het is gezellig en leerzaam. In de coronatijd kon dat lange tijd niet en dat heb ik echt gemist. Ik heb wel geprobeerd om thuis te schilderen, maar op een of andere manier motiveert dat niet. In al die maanden heb ik maar twee werkjes gemaakt. Nu ben ik zo blij dat we weer samen mogen komen. De verrassing van de andere leden vind ik geweldig. Nadat ik hen trakteerde op gebak, onthulden ze dit drieluik. De portretten die ze gemaakt hebben zijn prachtig, ik vind het een uniek cadeau.”

Rob Nout is voorzitter van Het Gelders Palet. “Wij zijn natuurlijk erg trots dat mevrouw Bakker nog steeds elke week met veel plezier bij ons komt schilderen. Daarom wilden we haar speciaal in het zonnetje zetten. Bij haar dochter hebben we foto’s van vroeger opgevraagd. Onze leden Ineke Kok, Henk Voorbij en Ton van Dijk hebben aan de hand daarvan een prachtig drieluik gemaakt. Een beetje zoals het tv-programma ‘Sterren op het doek’. Heel toepasselijk, want mevrouw Bakker is onze ster.”

Het Gelders Palet heeft circa 75 leden. Zij kunnen elke week langskomen op diverse tijdstippen bij de open ateliers. Daar gaan zij aan de slag met tekenen, aquarelleren en acryl schilderen. Ook worden er regelmatig cursussen gegeven. Ervaren clubleden, of docenten van buiten leren de leden dan nieuwe technieken. Volgens Rob Nout zijn nieuwe leden van harte welkom. “En dan hoef je niet zo oud te zijn als mevrouw Bakker. We hebben ook jonge leden, waaronder een aantal studenten. Er zijn open ateliers in de ochtend, de middag en de avond, dus er zou altijd een tijdstip moeten zijn dat je schikt. Kom gewoon eens langs, zou ik zeggen.”

Met hun kunstwerken exposeren de leden een aantal keer per jaar. In september was in het atelier aan de Kamerlingh Onnesstraat een expositie genaamd ‘Bubbels’. Een weekend lang was het publiek welkom om de werken van de leden van Het Gelders Palet te bewonderen, of zelfs te kopen. Het weekend was een succes, meer dan honderd bezoekers kwamen een kijkje nemen. De volgende expositie staat ook alweer gepland. In de komende decembermaand is er een expositie in de bblthk, waar ongetwijfeld ook werk van mevrouw Bakker te bewonderen is. 

wwww.hetgelderspalet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie