Net als vorig jaar houdt Sint op koopzondag een speciale drive-thru.
Net als vorig jaar houdt Sint op koopzondag een speciale drive-thru. SOW

Sint komt aan in Hoogstraat

4 november 2021 om 12:03 Overig

Intocht met veel ruimte en Sint-drive-thru

WAGENINGEN Hij komt, hij komt, maar zie ginds komt geen stoomboot. Sinterklaas komt zaterdag 13 november naar Wageningen. Dat doet hij dit jaar echter niet in de haven, maar in de Hoogstraat. Vanaf 13.00 uur trekt hij samen met zijn Pieten stapvoets door de Hoogstraat, zodat alle kinderen hen uitgebreid kunnen begroeten.

Het is dit jaar niet verstandig om met grote groepen samen te komen. Daarom heeft de Sint een mooi alternatief bedacht. Hij rijdt in een speciale optocht door de Hoogstraat, waar burgemeester Floor Vermeulen en kinderburgemeester Seppe hem welkom heten. Als alle kinderen en hun vaders en moeders nou door de hele Hoogstraat verspreid gaan staan, is er voor iedereen lekker veel ruimte. Sint en zijn Pieten komen dan vanzelf bij je langs. Er is muziek, er wordt gedanst en als de kinderen op een mooie rustige plek staan, hebben de Pieten uiteraard veel lekkers bij zich. In de winkels in de stad kun je nu alvast een kleurplaat halen. Die kun je tijdens de intocht aan Sint en zijn Pieten geven, maar je kunt hem uiteraard ook in je schoen stoppen.

Heb je de Sint en de Pieten op 13 november gemist? Of wil je ze nog een keer ontmoeten? Dan is er op de koopzondag 28 november een herkansing tijdens de speciale ‘Sint-drive-thru’. Net als vorig jaar kunnen kunnen kinderen, ouders, opa en oma’s dan op de fiets langs Sint en zijn Pieten. Zij gaan naar alle kinderen zwaaien, zingen een liedje met ze mee of houden een praatje met ze. De Sint drive-thru is van 14.15 tot 16.00 uur, de ingang is in de Hoogstraat aan de Walstraat kant.

Op dit moment is het nog een grote surprise hoe de Sint Wageningen gaat bereiken. Heeft de boot te weinig benzine om de haven te bereiken? Kan het paard wel mee? Komt het Spaanse gezelschap toch stiekem aan om de drukte te ontlopen? Zijn ze eerst een paar weken in quarantaine gegaan? Het mysterie wordt woensdag 10 november onthuld. Dan kun je op RTV Rijnstreek en op de website www.destadvansinterklaas.nl zien hoe de Sint naar Wageningen komt.

advertentie
advertentie