Er werd in De Doorbraak met verve gestreden.
Er werd in De Doorbraak met verve gestreden.

Montessori en Nijenoord schooldamkampioenen

19 november 2021 om 13:31 Overig

WAGENINGEN Ondanks alle corona-perikelen liet (top)damclub WSDV na een onderbreking van een jaar weer de Wageningse schooldamkampioenschappen van tafel gaan. Publiek was niet toegestaan en om De Doorbraak binnen te komen moest aan de voorschriften worden voldaan. Het toernooi verliep in goede sfeer en na zeven ronden van diep denkwerk konden de pupillen van de Montessorischool en de welpen van Nijenoord het hardst juichen.

Er waren vier scholen met zeven teams van de partij. De welpen (groepen 3 t/m 6) en de pupillen (groepen 7 en 8) waren bij elkaar ingedeeld en speelden een rondtoernooi. Elk teams bestond uit vier spelers waarbij er mocht worden gerouleerd, In totaal zaten zo’n 35 jongens en meisjes achter de borden.

Het eerste kwartet van de Montessorischool was een klasse apart en won alle zeven wedstrijden. De pupillen van Nijenoord en De Wereld deelden in deze volgorde de tweede plaats met vier punten minder. Nijenoord had vijf bordpunten meer en dat gaf de doorslag. 

Welpen

Bij de welpen bleef Nijenoord 1 het tweede viertal twee punten voor. Alle nummers één en twee mochten een beker in de prijzenkast van hun school bijzetten. Eindstand: 1. Montessori pup. 14, 2. Nijenoord pup. 10, 3. De Wereld pup. 10, 4. Montessori pup. 2 9, 5. Nijenoord welpen 1 6, 6. Nijenoord welpen 2 4, 7. Tanthorst pup. 3.

I.v.m. corona is het nog niet zeker of er wordt gespeeld voor de halve finale en finale om het kampioenschap van Gelderland. Alle deelnemers kregen een damkaart voor tien gratis lessen waarmee het Jannes van der Wal-diploma kan worden behaald. De nieuwe groep gaat vrijdag 19 november van start in het clubgebouw van WSDV, Grintweg 324A. De lestijden zijn op vrijdag van 18.30-19.45 uur. Meer informatie bij schooldamcoördinator Gerard Zijlema: gejzijlema@gmail.com of 06 – 47917420.

advertentie
advertentie