Afbeelding

Ludieke kerst- en nieuwjaaractie

13 december 2021 om 20:12 Overig

WAGENINGEN De geboorte van het concept ‘Delen smaakt beter’ was vorig jaar tijdens de start van de coronacrisis. Het initiatief, opgezet door Food of Cultures, leidde tot een groot succes. Samen droegen zij bij aan 6800 maaltijddonaties aan de Voedselbank Neder Veluwe en AZC de Bosrandweg. Voor Kerst 2020 werd in samenwerking met Solidez een actie opgezet om tablets te doneren aan kinderen in gezinnen die het niet zo breed hebben. De actie leidde tot 93 gedoneerde tablets die op Eerste en Tweede Kerstdag uitgereikt werden. Na het succes van de Kerstactie 2020 introduceren zij nu wederom een ludieke kerst- en nieuwjaaractie in samenwerking met de Speelgoedbank Wageningen.

Dat de Speelgoedbank het moeilijk heeft gehad afgelopen jaar is voor velen al bekend. Na een lange zoektocht hebben zij dankzij Wageningse uitdaging sinds september een pand gevonden. Het pand is echter leeg en heeft veel aanpassingen nodig om te kunnen openen. Zo’n 350 kinderen per jaar maken gebruik van de Speelgoedbank.

Speelgoedbank Wageningen heeft als motto ‘Ieder kind heeft het recht om te spelen’. Spelen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Niet iedereen is financieel in de positie om voldoende speelgoed en leesboeken aan te schaffen. Door het doorgeven van ingezameld nieuw en gebruikt speelgoed aan gezinnen rond de armoedegrens willen zij hun steentje bijdragen aan de maatschappij.

“Nadat we vorig jaar een bijzondere kerstactie hebben neergezet wilden wij dit jaar, naast de ondersteuning aan de huidige goede doelen, met een nieuwe actie weer een goed doel extra ondersteunen. Delen is immers de rode draad van de sociale maaltijdservice ‘Delen smaakt beter’”, aldus Mahan Eslami. “Hoe mooi zou het zijn om de kring van delen nog groter te maken met een inzamelingsactie voor de Speelgoedbank. We hopen zo bij te dragen aan de verbouwing.”

De actie werkt als volgt. Bij iedere nieuwe aanmelding bij delen smaakt beter kunnen klanten korting krijgen op een abonnement, maar ze kunnen er ook voor kiezen om zelf geen korting te ontvangen maar deze korting te doneren aan de Speelgoedbank. Natuurlijk hopen ze op deze manier dat veel klanten kiezen voor de donatie aan speelgoedbank.

Ook bestaande klanten kunnen meedoen door geld te doneren aan de Speelgoedbank. Zij hebben de mogelijkheid om in het bestelsysteem tijdens het bestellen een bedrag naar keuze te doneren. Op deze manier wil Food of Cultures een zo groot mogelijke donatie binnenhalen voor de Speelgoedbank. De kerst- en nieuwjaaractie loopt van 15 december tot en met 30 januari. Meer informatie is te vinden op www.delensmaaktbeter.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie