De Stadsboerderij aan het Spijk is een van de sportspots van 'Wageningen on the Move'.
De Stadsboerderij aan het Spijk is een van de sportspots van 'Wageningen on the Move'. Kees Stap

Wageningen on the Move

Overig

Drie beweegroutes door de stad

Wageningen Toen Jan de Boer vorig jaar in een andere plaats een beweegroute zag, vond hij dat een geweldig idee. “Ik bedacht me dat we zoiets ook in Wageningen moeten hebben. Dus ik nam contact op met de Sportraad. Die bracht meerdere partijen samen en zo hebben we het idee uitgewerkt.” Het resultaat is de Beweegroute ‘Wageningen on the Move’.

Kees Stap

‘Wageningen on the Move’ bestaat uit drie routes van 12, 8 en 7 km. Die routes kan iedereen wandelend, joggend of hardlopend afleggen. Onderweg kom je dan tien zogenaamde sportspots tegen. Als je daar de QR-code scant, kun je op drie verschillende niveaus fitnessoefeningen doen. De oefeningen worden ondersteund door filmpjes die laten zien hoe je ze moet doen.

Henk Kuiper is voorzitter van de Sportraad. Hij vertelt dat initiatief van Jan de Boer paste in plannen die een aantal andere partijen al hadden. “We hebben in Wageningen al een paar jaar beweegpleinen, bijvoorbeeld bij de Stadsboerderij op het Spijk en in het Margrietplantsoen. Er is een werkgroep gevormd met bijvoorbeeld Sportservice, sportschool MyLife, studentensport Thymos, Buurtbedrijf Nude en fysiotherapiepraktijk M-Visio. Het resultaat zijn nu deze drie routes met oefeningen onderweg. We maken gebruik van voorzieningen die er al zijn zoals bankjes of muurtjes. De oefeningen zijn laagdrempelig en geschikt voor jong en oud. De oefeningen trainen je kracht, stabiliteit, snelheid en/of coördinatie en het hele lijf komt aan bod. Je wordt uitgedaagd om te bewegen en dat is goed voor iedereen. We hopen dat veel mensen er gebruik van maken. Het Pantarijn heeft zich al gemeld om het te gebruiken voor sportlessen in de buitenlucht.” 

De drie routes door de stad zijn te volgen via speciale bordjes met elk hun eigen kleur; rood, blauw en groen. De routes kun je combineren, maar er zijn ook mogelijkheden om ze in te korten. Voor de oefeningen, maar ook voor de route, is het erg handig om een speciale app te downloaden. Die is te vinden via de website van de Sportraad.

wwww.sportraadwageningen.nl/wageningen-on-the-move/

advertentie
advertentie
Afbeelding
SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen 15 uur geleden
Afbeelding
WSDV Gelders damkampioen 5 feb, 09:57
Afbeelding
Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk 3 feb, 19:42
Afbeelding
Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval 3 feb, 08:03
Afbeelding
WSDV-motor draait op volle toeren 1 feb, 12:14
Afbeelding
Op eigen houtje, vrouwen in Elfstedentocht 1 feb, 12:11
Afbeelding
Wageningen eert zijn sporters 31 jan, 11:49