Marc van den Berg neemt als bestuurslid afscheid van Stichting Future Center Wageningen.
Marc van den Berg neemt als bestuurslid afscheid van Stichting Future Center Wageningen. Dick Martens

‘Je voelt de clubliefde hier nog steeds’

23 maart 2022 om 07:16 Overig

Marc van den Berg: afscheid van Stichting Future Center

WAGENINGEN Stadion de Wageningse Berg ademt nog altijd voetbal. Ondanks het feit, dat er al sinds het faillissement, uitgesproken op 27 mei 1992 niet meer wordt gevoetbald. Toch leeft de historie nog altijd voort, met dank aan de vele vrijwilligers die er sinds jaar en dag voor zorgen, dat het Stadion steeds mooier wordt. Maar ook dankzij de inbreng van Stichting Future Center Wageningen, opgericht vanuit de initiatiefnemers die het Stadion de Wageningse Berg wilden behouden. De Stichting voert sinds medio juni 2004 het beheer van het Stadion en Marc van den Berg (51) maakt er als bestuurslid al zeven jaar deel van uit, maar gaat daar door drukke werkzaamheden mee te stoppen.

Dick Martens

,,Als kleine jongen bezocht ik, voor FC Wageningen failliet ging al eens wat wedstrijden hier op de Berg”, aldus van den Berg. ,,Sinds 2014 ben ik weer in deze regio komen wonen. Ik verbaasde mij altijd al wel over het feit, dat het veld er nog zo goed bij lag en de tribunes er ‘gewoon’ nog stonden. Toen ben ik eens gaan ‘googelen’ en zag, dat er een stichting was en een vereniging die een beheerder zocht. Toen heb ik mij aangemeld. Ik vond het gaaf, dat dit nog steeds intact is, die beleving nog steeds zo levendig werd gehouden door met name die vrijwilligers. Dat is echt de kurk waar het hier op drijft. Profvoetbal krijgen we hier niet meer terug, maar ik ben een overeenkomst gaan sluiten om de profclubs hiernaar toe te gaan halen en dat is met Fletcher Hotel De Wageningsche Berg nog eens geïntensiveerd. Zij hebben met Fletcher Football sinds 2019 ook een echte voetbalafdeling. Met hen hebben wij als Stichting Future Center Wageningen, de beheerder van deze voetbaltempel, een langdurig contract afgesloten. Een geweldige samenwerking, waardoor we toch profclubs uit binnen- of buitenland hier op het veld hebben. Een mooi alternatief voor wat hier toch nooit meer zal komen: profvoetbal. En als je dan ziet hoe die teams het heel erg waarderen dat hier vrijwilligers zijn die dat allemaal in stand houden, dat is echt genieten. Dat verdient deze plek. Onderhuids is hier altijd nog sprake van clubliefde.”

Van den Berg, inwoner van Bennekom, is blij, dat hij daar ruim zeven jaar, als bestuurslid onderdeel van uit heeft mogen maken. ,,Ik vind, dat we nu op een niveau zijn van wat ik destijds voor ogen had: georganiseerd met een gezonde exploitatie, waarmee we vooruit en kunnen. Er spelen nu dan ook twee dingen, het niveau dat ik het kan, maar ook moet loslaten in verband met mijn drukke baan als commercieel directeur van een multinational en omdat ik daarnaast ook een druk privéleven heb. Het werd te veel passen en meten, waardoor ik niet kan geven wat die vrijwilligers verdienen. Dat gaf de doorslag. Wel een moeilijke keuze, omdat dit een plek is waar ik ontzettend graag kom, met fantastische mensen, die een vast aanspreekpunt in het bestuur verdienen. Ik hoop op een nieuwe impuls, een nieuw bestuurslid ook die hier ook een volgende stap kan gaan zetten. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn mogen zich aanmelden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie