Het Dutch Food Valley Cycling team 2022. Rechts teammanager René Bastiaansen.
Het Dutch Food Valley Cycling team 2022. Rechts teammanager René Bastiaansen. Guy Ackermans

2022 wordt oogstjaar voor DFVCT

Overig

35 Elite- en belofterenners in het team

[WAGENINGEN] Vorige week presenteerde het Elite- en Belofteteam Dutch Food Valley Cycling Team de wielrenners voor het wielerseizoen 2022. In een volgepakte zaal van het Wageningse Grand Café Loburg gaf teammanager René Bastiaansen een toelichting over de ploeg, het programma en de sponsoring.

Dick Martens

De regionale ploeg telt 35 wielertalenten van vier wielerverenigingen uit de regio Gelderland en Utrecht namelijk de AXA Valleirenners uit Veenendaal, JvR De Batauwers uit Tiel, R&TC Groenewoud uit Nijmegen en het Arnhemse RETO. ,,We gaan met de ploeg ons vijfde bestaansjaar in. We hebben de getalenteerde renners van vorig jaar opnieuw aan ons weten te binden, maar ook een aantal goede, ervaren renners binnengehaald. Met deze sterke selectie verwacht ik, dat we dit jaar mooie uitslagen kunnen gaan rijden. ,,Het is onze ambitie om bij de top 5 clubs van Nederland te horen”, licht de Renkumse teammanager René Bastiaansen toe. ,,We hebben de afgelopen vier jaar flink in het team geïnvesteerd en 2022 voelt als het jaar waarin we gaan oogsten. We gaan van start met de sterkste selectie tot nu toe. De doelstellingen zijn daar ook naar: podium in de Clubcompetitie, minimaal 1 klassieker winnen en een Continentale renner afleveren.” 

Bastiaansen is een meer dan druk baasje, die naast de wielerploeg ook participeert in het Wageningse Grandcafé Loburg en directeur is van NatuSport sportvoeding en supplementen. ,,Dat gaat ook als een speer. Wij zijn inmiddels partner van NAC Breda en Team Zaanlander, de schaatsploeg waar onder andere Irene Schouten voor uitkomt. We zijn nu ook bezig met PSV zwemmen. ,,Ja, het is druk, maar daar krijg ik ook energie van. Andere mensen verder helpen, dat drijft mij in alles. Zeker de jonge jongens in onze wielerploeg. Ervoor zorgen, dat zij hun talenten gaan ontwikkelen. Dat drijft mij bij NatuSport, maar ook bij Loburg. Jonge bandjes de kans geven zich te profileren.” Inmiddels zijn de eerste wedstrijden verreden en kwam het team aan de start bij de Omloop Schoonderlogt en Olympia’s Tour. In Schoonderlogt werden Kevin Nooijen en Adriaan Janssen 1e en 3e. In Olympia’s Tour, Nederlands oudste etappekoers en een UCI 2.2 wedstrijd waar 17 profteams aan de start stonden, wisten wij ons goed te handhaven. Zaterdag stonden we aan de start bij de eerste wedstrijd van de KNWU-clubcompetitie, de Zuiderzeeronde. Onze doelstelling was een podiumplek, maar we gingen natuurlijk voor de winst. Het werd uiteindelijk een meer dan verdienstelijke tweede plaats. We willen elk jaar een stap maken en hebben nu echt het gevoel, dat we zijn toegegroeid naar de Top 5-teams van Nederland. Dat zal dit seizoen moeten blijken. Ons doel is zelfs de top 3. Ook zal de verdere professionalisering daartoe moeten bijdragen, daarom is Egon van Kessel, oud ploegleider van BEAT Cycling, aan de ploeg toegevoegd en hebben we naast voornamelijk regionale toprenners ook een internationale topper als een Vlad Logionov in de ploeg. We zitten vol ambitie en hebben hoge verwachting van dit wielerseizoen.”