Ook voor de kinderen is er veel te doen op de Julianamarkt op zondag 22 mei (10-16u): clowns, workshop schermen, schminken.
Ook voor de kinderen is er veel te doen op de Julianamarkt op zondag 22 mei (10-16u): clowns, workshop schermen, schminken. Jan Elsenaar

Zesde editie Julianamarkt

11 mei 2022 om 21:53 Overig

Actieve samenwerking in levendige buurt

WAGENINGEN - Op zondag 22 mei (10-16u) organiseren de bewoners van de Julianastraat een markt in hun straat. De Julianastraat is van zaterdagmiddag 21 mei (eind van de middag) tot zondagmiddag 22 mei (eind van de middag) afgesloten voor het verkeer van de Bernhardstraat tot de Van Eckstraat. Men wordt dringend verzocht de auto tevoren weg te halen. De Julianamarkt is ontstaan bij het honderdjarig bestaan van de buurt in 2015. “Meegeteld in coronatijd wordt het nu de zesde keer dat we dit doen. Blij dat het weer kan, want tot nu toe was de Julianamarkt steeds een groot succes, een gebeuren waar alle buurtbewoners bij betrokken zijn. Ik ben zo blij, dat de Julianastraat inmiddels heel positief op de kaart staat in de stad”, zegt Bries Heijnen, één van de drijvende kracht achter de markt. En dat is nu opnieuw het geval. Er komen vijftig kramen. “Meer kramen willen we niet. Het wordt absoluut geen kleedjesmarkt, geen rommel. Alles in mooie kramen, waar er inmiddels twintig door de buurtbewoners zelf besproken zijn”, zegt Heijnen. Voor kinderen zijn er een schmink-workshop, clowns, een springkussen en een workshop schermen. De Julianastraat staat binnen een paar jaar voor een grote renovatie. “Een mooie gelegenheid voor de buurt om hun huis op te ruimen en overbodige spullen hier in de verkoop te doen”.

Kerst

De harde kern van de marktorganisatie wordt gevormd door de buurtbewoners Jan, Riët, Wim, Ron, Bries, Elly en Cora. Buurtbewoner Ron Rothuizen: “In de loop der jaren is het contact van de buurtbewoners met elkaar heel sterk geworden. Dit is een fijne buurt om in te wonen!” Dat vindt Bries Heijnen ook: “Ik heb overal gewoond, maar hier voel ik me op mijn plek met geweldige mensen om me heen, die steeds voor elkaar klaar staan. We weten ons hier met elkaar verbonden. ja, de Julianastraat wordt een steeds mooiere eenheid”. Ook rond de Kerst is de wijk actief. Dan is de hele buurt sfeervol verlicht. “Mensen komen vanuit Veenendaal en Ede hier speciaal naar toe om de kerstverlichting in de straat te bekijken. Ja, we zijn erover aan het denken of het misschien een idee is om dan hier ook een mooie Kerstmarkt te organiseren”, zegt Bries Heijnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie