Afbeelding

Praat mee op 19 Mei: een Klimaatburgerberaad in Wageningen?

17 mei 2022 om 23:12 Overig

WAGENINGEN Half april is de routekaart Wageningen Klimaat Neutraal besproken in de gemeenteraad. Ondanks vele vorderingen is nog maar 30% van de doelen bereikt. Met nog maar acht jaar op de teller moet er dus nog heel wat gebeuren om Wageningen Klimaatbestendig te krijgen. Daarbij is het onvermijdelijk dat klimaatplannen iedereen in onze gemeenschap raken.

In samenwerking met Wageningen doet!, Thuis en de Klimaatcoalitie Wageningen stellen Joke ter Stege en Aniek van den Berg, twee Wageningse burgers, voor om een burgerberaad te organiseren over klimaatbestendigheid. Dit is een vervolg op de actie van Klimaatcoalitie Wageningen, die een Groenboek aanbood aan de raad en daarmee ook al een oproep voor een klimaatburgerberaad deed. Via dit burgerberaad kan iedereen zijn stem laten horen en maken Wageningse inwoners, lokale overheid en professionals gezamenlijk plannen voor de toekomst van Wageningen. 

De onafhankelijke organisatie G1000.nu is uitgenodigd om in Wageningen twee G1000Cafés te organiseren. Deze stichting zet zich al ruim acht jaar in voor het ontwikkelen en uitvoeren van Burgerberaden. In het G1000Café geven zij een presentatie over de ‘ins and outs’ van een burgerberaad en kunnen alle deelnemers met elkaar in gesprek gaan over de vraag: ‘Hoe kan een burgerberaad volgens jou iets betekenen voor Wageningen?’ 

Joke ter Stege legt uit: “Klimaatsverandering gaat ons allemaal raken, het is volgens mij logisch, eerlijk en nodig dat we met elkaar plannen maken en gedachten uitwisselen over wat voor ons belangrijk is. We willen zoveel mogelijk Wageningers hierbij betrekken, iedereen moet worden gehoord wanneer er plannen worden gemaakt voor de toekomst!” Een burgerberaad is volgens Joke dé oplossing om als stad met elkaar in gesprek te kunnen treden, en tegelijkertijd ook om de uitkomsten daadwerkelijk tot uitvoer te brengen. 

Het G1000Café zal plaatsvinden op 19 mei, in Thuis, stationsstraat 32 Wageningen. Iedereen is uitgenodigd vanaf 19.15 en we sluiten af met een borrel 21.30 uur.

advertentie
advertentie