In de eerste editie van World Movies & Meals op zondag 25 september wordt de Hongaarse film ‘Divas’ vertoond.
In de eerste editie van World Movies & Meals op zondag 25 september wordt de Hongaarse film ‘Divas’ vertoond.

World Movies & Meals

13 september 2022 om 15:43 Overig

WAGENINGEN Nu de dagen korten worden organiseren filmhuis Movie W en de Wageningse catering en food service Food of Cultures het maandelijkse evenement ‘World Movies & Meals’. Bezoekers van Movie W kunnen iedere derde zondagmiddag van de maand samen genieten van een speciale film, aansluitend een verdiepend vraaggesprek en daarna van een (h)eerlijke maaltijd, ook vegetarisch en vaak met biologische en streekprodukten. De films komen uit verschillende werelddelen en de wereldkeuken van Food of Cultures, het familiebedrijf waar maatschappelijke waarde en duurzaamheid voorop staan, serveert in het filmhuis na de voorstelling een gerecht in de eettraditie van het land van de film. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd, onder het motto ‘delen smaakt beter’ (www.delensmaaktbeter).

Movie W en Food of Cultures zijn in september de sponsoren voor de crowdfundingactie ‘Rolstoelbus verpleeghuis Gödöllo’ in verband met de 30-jarige stedenband met deze Hongaarse gemeente. De actie om geld in te zamelen voor een nieuwe rolstoelbus is gestart door de Stichting Welzijn en Gezondheid Wageningen, in samenwerking met de Stichting Stedenband Wageningen Gödöllo en de gemeenten Gödöllo en Wageningen. Daarom wordt in de eerste editie van World Movies & Meals op zondag 25 september de Hongaarse film ‘Divas’ vertoond, met Engelse ondertiteling. In deze optimistische documentaire filmt regisseur Máté Körösi zijn dialogen met drie jonge vrouwen uit Boedapest die zichzelf de Divas noemen, maar eigenlijk onzekere millennials zijn. Divas is een heel betrokken onderzoek naar de uitdagingen van opgroeien in het Hongarije anno 2021. Na afloop van de film zal Geert van Rumund (oud-burgemeester van Wageningen) de regisseur van Divas online interviewen. En natuurlijk kunnen de bezoekers ook met de regisseur in gesprek!

Zondag 16 oktober staat Tsjaad centraal. ‘Lingui, the Sacred Bonds’ (de première was in augustus) is een krachtig en ontroerend vrouwenportret dat het taboe rond abortus op een scherpe manier aansnijdt, als een pamflet. Regisseur Mahamat-Saleh Haroun brengt met zijn felgekleurde beelden een ode aan vrouwelijke verbondenheid en verzet tegen traditionele machtsstructuren.

Zondag 20 november ligt de focus op Mexico met de documentaire ‘Frida, Viva la Vida’. De film is een zoektocht in zes hoofdstukken naar de Mexicaanse surrealistische kunstschilder en icoon Frida Kahlo, die de kijker naar het hart van Mexico brengt. Exclusieve interviews, historische documenten, reconstructies en werk van Frida Kahlo, waaronder haar meest beroemde zelfportretten, wisselen elkaar af.

In december is er geen World Movies & Meals, maar wel weer op 15 januari, 19 februari en 19 maart. Die films worden in december bekendgemaakt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie