Radio Experience zendt uit in Midden-Nederland.
Radio Experience zendt uit in Midden-Nederland. Jan Elsenaar

Nieuw radiostation in Wageningen

20 september 2022 om 08:55 Overig

Radio Experience geeft luisteraars kans op 90 Eero

WAGENINGEN Tussen alle bekende en minder bekende radiozenders op de Fm-band klinkt sinds kort een nieuw opvallend geluid. Op 90 Mhz zijn dagelijks, 24 uur per dag, de programma’s van Radio Experience te horen. Deze regionale zender is een initiatief van de uit Wageningen afkomstige Fred van Laar.

Met een mix van muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en met aandacht voor regionaal nieuws, weet deze Wageningse muziekzender steeds meer luisteraars uit de Gelderse Vallei en de Betuwe aan zich te binden.

John Dekker

“Wij willen de luisteraars het gevoel geven van de radio zoals die in de jaren tachtig werd gemaakt”, verduidelijkt van Laar het format van de radiozender. Als voorbeeld noemt hij de gemiddelde leeftijd van de 20 medewerkers die rond de 55 jaar ligt. Van Laar: “Al onze medewerkers hebben in de jaren tachtig gepresenteerd bij de bekende radiostations van die tijd, zoals Delta Radio, Midland FM en Radio Baccara. Deze mannen en vrouwen zijn nog steeds verknocht aan die vroegere manier van radiomaken. En uit de reacties die wij krijgen blijken het dus vooral de 40 plussers te zijn die onze programma’s zeer waarderen.”

Radio Experience is in 2019 klein begonnen met uitzenden op de ouderwetse AM frequentie. De meterslange draadantenne heeft een plaats gevonden op de historische grond van voetbalstadion De Wageningse Berg. In 2020 volgde uitbreiding in het zenderaanbod met het moderne, digitale DAB+. Deze zomer kreeg het radiostation een vergunning om te mogen gaan uitzenden op de vertrouwde, goed beluisterde, fm-band.

Alle reden voor Radio Experience om deze uitbreiding te vieren met een leuke actie waarbij tot aan Kerst een aantal keren een geldprijs van 90 Euro is te winnen. Kans maken op deze geldprijs doe je, heel eenvoudig, namelijk door te luisteren naar de radioprogramma’s.


Radio Experience zendt uit in Midden-Nederland op 3 frequenties. Middengolf 1008AM, DAB+ kanaal 5A en Fm 90Mhz. Daarnaast is de zender Wereldwijd te beluisteren op internet via www.RadioE.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie