Burgemeester Floor Vermeulen zwaaide vrolijk naar Sinterklaas, die met zijn Pieten de Wageningse haven binnen kwam
Burgemeester Floor Vermeulen zwaaide vrolijk naar Sinterklaas, die met zijn Pieten de Wageningse haven binnen kwam Jan Boer

Warm welkom Sinterklaas

13 november 2022 om 11:51 Overig

WAGENINGEN “Zo warm hebben we het met de intocht van Sinterklaas nog nooit gehad!” Scheidend havenmeester Ton Kok verzucht: “Van de vijftien intochten, die ik hier mocht begeleiden, is dit wel de warmste! Mist, kou, regen, alles hebben we meegemaakt, maar dit..!” 

Jan Boer

Voor burgemeester Vermeulen was het de eerste keer, dat hij de Sint in de haven mocht verwelkomen. Vorig jaar in coronatijd ging het allemaal anders. Hij deed het samen met kinderburgemeester Kathy en loco-kinderburgemeester Janne met verve. Is het een gedachte om de intocht op de televisie ook eens een keer naar Wageningen te halen? “Van mij hoeft dat niet zo nodig. Kijk eens hoe gezellig druk het hier is! Laat het kleinschalig zijn voor de Wageningse kinderen. Komt het op tv, dan is het Wageningse karakter weg. Maar misschien denken andere mensen er anders over”, aldus Vermeulen. De intocht van Sinterklaas was niet helemaal vlekkeloos. De reis naar de Wageningse havenkolk verliep met de nodige ‘hobbels’, Gelukkig waren daar de dappere mensen van de Wageningse brandweer, die ervoor zorgden dat alles toch op zijn pootjes terecht kwam. De Paniekpiet droeg ook niet bepaald bij aan een rustig verloop van de intocht, maar gezellig was het allemaal wel! Het publiek stond lekker in het zonnetje te kijken naar het kleurige schouwspel, dat middels een goede geluidsinstallatie prima te volgen was. Boten van watersportvereniging Vada begeleidden de ‘stoomboot’ naar de kademuur, waar het ontvangstcomité klaar stond. De Sint stapte van boord en schudde bijna alle kinderen langs de kant de hand. Hier en daar stonden vrijwilligers van de stichting Evenementenondersteuning Wageningen langs de kant om ervoor te zorgen, dat een en ander vlekkeloos verliep en dat er geen verkeersproblemen waren. Er waren pepernoten voor ieder kind, dat zijn of haar hand uitstak. Sinterklaas bekeek het allemaal heel rustig alsof hij nog nooit eerder in de Wageningse haven was aangekomen… Daarna vertrok hij, bovenop een legervoertuig, richting binnenstad om daar op het bordes van het stadhuis te verschijnen voor de volgestroomde Markt. Ook hier weer mooie woorden voor iedereen en ook een cadeautje voor Paul Quint van de gemeente Wageningen, die jarenlang de ontvangst op het stadhuis regelde en dat nu voor het laatst deed: pensioen.. Daarna ging het verder richting Brownies & Downies.

advertentie
advertentie