Filmhuis Movie W en Food of Cultures organiseren op zondagmiddag 19 februari voor de vijfde keer ‘World Movies & Meals’.
Filmhuis Movie W en Food of Cultures organiseren op zondagmiddag 19 februari voor de vijfde keer ‘World Movies & Meals’.

Volksverhalen met muziek en curry

8 februari 2023 om 14:58 Overig

WAGENINGEN Na het uitverkochte evenement in januari, organiseren filmhuis Movie W en de Wageningse catering en food service Food of Cultures op zondagmiddag 19 februari voor de vijfde keer ‘World Movies & Meals’. Dit keer staan volksverhalen centraal, over wijsheid en moraal met een universele betekenis. Bezoekers van Movie W genieten samen van de muzikale film ‘Bardsongs’, een gesprek met de regisseur en een maaltijd uit de Indiase keuken, ook vegetarisch en zoveel mogelijk met biologische streekproducten. Het sociale familiebedrijf Food of Cultures serveert de maaltijd weer in de filmzaal op gezellge picknicktafels.

Bardsongs is een lofzang op de uiterlijke verschillen en verborgen overeenkomsten van culturen. Drie volksverhalen worden nagespeeld op schitterende locaties: Rajasthan in noordwest India, de middeleeuwse stad Djenné in Mali en Ladakh in de Himalaya’s. De verhalen worden in de film bezongen door lokale muzikanten, de barden. Regisseur Sander Francken heeft een grote belangstelling voor niet-westerse culturen. Vooral de overeenkomsten treffen hem en hij heeft dit vertaald in een ontroerende film. Je gaat vanzelf filosoferen over hoe groot of juist hoe klein cultuurverschillen zijn.

Food of Cultures laat zich voor de maaltijd bij deze voorstelling inspireren door de Indiase keuken. Curry dus! Mogelijk stammen curry-gerechten al uit het derde millennium v.Chr. Er zijn droge en natte curry’s. Natte curry’s bevatten veel kokosmelk. Er zijn veel varianten en regionale verschillen. Het noorden van India gaat uit van ongezuurd brood, het oosten van rijst en het zuiden van rijst met gierst.

Voor het evenement is de toegangsprijs voor film en maaltijd 25 euro, studenten betalen 19 euro en 10-zittenkaarthouders 16,50 euro. De aanvang is om 16.00 uur aan de Wilhelminaweg 3a in Wageningen. Bij elke vijf maaltijden wordt er één extra gemaakt voor de goede doelen van ‘Delen smaakt beter’, de sociale maaltijdservice van Food of Cultures.

In het weekend van 18 en 19 maart is de laatste World Movies & Meals van dit seizoen. Dan staat Iran centraal. Gezien de huidige ontwikkelingen aldaar, wordt dat een bijzonder evenement. Kijk voor meer informatie op www.moview.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie