Na de film wordt in de bioscoop een heerlijke maaltijd geserveerd in de eettraditie van het land waar de film speelt.
Na de film wordt in de bioscoop een heerlijke maaltijd geserveerd in de eettraditie van het land waar de film speelt.

World Movies & Meals verbindt

27 december 2022 om 22:29 Overig

WAGENINGEN World Movies & Meals is een terugkerend evenement waarin filmhuis Movie W en het duurzame Wageningse cateringbedrijf Food of Cultures samenwerken. Iedere derde zondag van de maand genieten bezoekers van een bijzondere film. Na deze film wordt in de bioscoop een heerlijke maaltijd geserveerd in de eettraditie van het land waar de film speelt.

Samen kijken en samen eten verbindt 

Er zijn inmiddels drie voorstellingen geweest en het evenement blijkt een groot succes. Na Hongarije (Divas) en Tsjaad (Lingui, the secret bond) stond op 20 november Mexico centraal. In een uitverkochte zaal werd de prachtige documentaire ‘Frida, Viva la Vida’ vertoond. Na afloop gaf Caroline Bernard, schrijfster van de roman ‘Frida en de kleuren van het leven’ een online interview vanuit Duitsland.

Terwijl de bezoekers van een aperitiefje genoten werd de bioscoopzaal omgetoverd tot restaurant. De tafels werden in Mexicaanse stijl gedekt met rode, groene en witte servetten. De koks van Food of Cultures hadden op het bedrijf aan de Churchillweg een heerlijke maaltijd bereid. Met grote Mexicaanse hoeden op hun hoofd schepten zij de rijst, de Mexicaanse Mole en salade op borden die aan de tafels werden uitgeserveerd. Het team van Food of Cultures schonk de liefhebbers een glaasje Tequila, volgens Mexicaanse traditie met een snufje zout en citroen. Bezoekers raakten aan de tafels met elkaar in gesprek; samen kijken en samen eten verbindt. En dat is precies waar World Movies & Meals om draait!

Op 15 januari 2023 wordt de film ‘The Great Dictator’ van Charlie Chaplin vertoond. Dit is de oudste en tegelijkertijd de meest actuele film waarin de waanzin van oorlogszuchtige machthebbers op een grandioze manier zichtbaar wordt gemaakt. Chaplin fileert de machthebbers (Hitler en Mussolini) met zijn ontwapenende humor. De eindspeech, waarin Chaplin een vurig pleidooi voor menselijkheid houdt, is wereldberoemd en moet opnieuw gehoord worden, juist nu!

Op 19 februari staat de film ‘Bardsongs’ van Sander Francken op het programma. In de film worden drie mooie, diepzinnige volksverhalen bezongen en nagespeeld. Sander Francken heeft een bijzondere belangstelling voor niet-westerse culturen. Vooral de overeenkomsten tussen de culturen treffen hem en hij weet dat inzicht om te zetten in wijze en ontroerende cinema. Na afloop van de film kunnen bezoekers met Sander in gesprek.

Op 19 maart staat Iran centraal. Ziba en Mahan Eslami vertellen over het verleden en over de huidige situatie in het land. De filmkeuze met exclusief Iraans eten wordt in januari bekendgemaakt. Vanwege het Iraanse Nieuwjaar (begin van de lente) wordt het een speciale bijeenkomst. Het programma hangt af van de ontwikkeling van de huidige opstand. Wordt 19 maart een feestelijke avond waarin de overwinning van de democratie gevierd kan worden? 

Kijk voor meer informatie op www.moview.nl en www.foodofcultures.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie