De initiatiefnemers Ibo Senyurt (links) en Danny Brugman met het programma in de hand op het straks muzikale Salverdaplein.
De initiatiefnemers Ibo Senyurt (links) en Danny Brugman met het programma in de hand op het straks muzikale Salverdaplein. Jan Boer

Muziek op het Salverdaplein

22 maart 2023 om 10:00 Overig

WAGENINGEN Alweer een nieuw element in de Wageningse binnenstad op Koningsdag, donderdag 27 april. Het Salverdaplein is dan vanaf het begin van de middag omgetoverd tot een gezellig muziekplein. Daar spelen de Wageningse bands The Underdogs, Ferme Jongens, The Able Bodied Seamen, Rolling Stones Tribute en Code Brood (Herman Brood Tribute). 

Je komt er blues tegen, Nederpop, swingjazz en nog veel meer. Het muziekfeest op een podium voor het Bassecour gaat door tot zeven uur. Het initiatief ligt bij Ibo Senyurt en Danny Brugman van café Daniëls. “Niet alleen op 5 mei tijdens het Bevrijdingsfestival mag het gezellig zijn, maar ook in de slagschaduw vooraf van dat grote feest kan het een feestje zijn op Koningsdag. In het verleden waren de activiteiten niet zo groots, maar het lijkt wel op er dit jaar steeds meer te doen is. Wij hebben onze schouders eronder gezet en daar komt nu dan dat mooie muziekplein, hier om de hoek. Het zijn allemaal Wageningse bands, die een mooie middag voor de Wageningers gaan maken”, vertelt Danny Brugman. Hij vervolgt: “Tijdens Koningsdag concentreerde de drukte zich op het centrum en lag het Salverdaplein er maar stilletjes bij. Ja, wij zien dit helemaal zitten, want de reacties op ons plan zijn nu al heel positief!” Het podium staat op het plein, met de achterkant naar het Bassecour gekeerd. Danny en Ido willen er een groot succes van maken. “Als dat lukt is er een nieuwe Koningsdagtraditie geboren!” Tot nu toe ging het ieder jaar anders: van een coronatijd met helemaal niets tot een bandje in de kroeg. “We willen bijdragen aan een gezellige sfeer in de stad, waar veel mensen naar toe komen en waar ze veel plezier aan beleven, dat is leuk voor iedereen. Wij willen hier iets leuks zien! Dit wordt de eerste keer in Wageningen, een leuk sociaal element op Koningsdag. De Wageningse Oranjestichting heeft heel positief op ons plan gereageerd”, vertelt Ibo. Op Koningsdag staan er kraampjes in de Kapelstraat, Nieuwstraat tot aan het Salverdaplein, waar het dan overgaat in een muziekplein. “Dit hebben we hier nog niet eerder gehad! Een nieuwe traditie is dan geboren”, aldus Ibo. Er wordt ook gekeken naar kinderactiviteiten.

Jan Boer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie