Gera de Bruijn (links) en Renata Intrabartolo : "Die Wiltgraeff gaat de kinderen van de bso een geweldige meerwaarde bieden!"
Gera de Bruijn (links) en Renata Intrabartolo : "Die Wiltgraeff gaat de kinderen van de bso een geweldige meerwaarde bieden!" Jan Boer

Samenwerking scouting-BSO

9 mei 2023 om 19:49 Overig

WAGENINGEN Het huidige clubgebouw van scouting Die Wiltgraeff gaat tegen de vlakte en zal plaats maken voor moderne en duurzame nieuwbouw, die ook geschikt wordt voor buitenschoolse opvang van Kinderopvang Wageningen.  

Gera de Bruijn van scouting Die Wiltgraeff kan niet wachten tot de nieuwbouw klaar is: “Het oude gebouw hier in het bos bij de Geertjesweg is op en versleten. Het nieuwe onderkomen gaat aan alle strenge eisen van deze tijd voldoen. We kunnen een weekendgebouw maken, maar er is meer mogelijk. Scouting speelt zich voornamelijk af in het weekend. Dat betekent dat er door de week ruimte overblijft om er een andere invulling aan te geven en dat gaat dus gebeuren!” Daarmee duidt De Bruijn op Kinderopvang Wageningen, sinds 1989 een bekend verschijnsel in Wageningen als het gaat om kinderopvang. Men verzorgt dagelijkse opvang voor kinderen van nul tot dertien jaar in kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang. Hier komt het scoutinggebouw van Die Wiltgraeff om de hoek kijken: een buitenschoolse opvang (bso) voor schoolgaande kinderen. 

Tim van den Akker is groepsbegeleider bij Die Wiltgraeff: “Ik loop hier al twintig jaar rond. Het oude gebouw heeft voor mij veel emotionele waarde. Je ruikt het gebouw! Ik ben erin opgegroeid. In de nieuwbouw moet diezelfde sfeer, diezelfde lucht weer terugkomen! Het was vroeger hier echt mijn speeltuin, lekker het bos bij de hand, steeds weer de natuur in. Daar leer je veel van. Ik woon in Utrecht, maar ik kom hier steeds weer om leiding te geven”. Renata Intrabartolo is pedagogisch coach bij Kinderopvang Wageningen. Zij ziet de grote winst van een buitenschoolse opvang bij en in het bos: “Ik ben hier heel blij mee, dat wij nu in het scoutinggebouw een bso kunnen integreren. We zullen de scouting niet voor de voeten lopen. Het gebouw wordt zó ingericht, dat het aan alle eisen van deze tijd voldoet. Het wordt een volwaardige bso. Wij kwamen hier al graag met de kinderen in de vakanties, want je zit hier in het bos! Dat betekent: veel naar buiten en spelen maar!” Kinderopvang Wageningen zal het hele jaar op doordeweekse dagen aanwezig zijn, terwijl de scouting met name in het weekend haar activiteiten zal hebben. Het nieuwe gebouw wordt zó ingericht, dat het voor iedereen toegankelijk zal zijn, waardoor ook rolstoelers mee kunnen doen. De inrichting wordt in overleg met Kinderopvang Wageningen geregeld (spelregels, schoonmaak, etc.). Er wordt gestart met een bso-groep van maximaal dertig kinderen. Renata Intrabartolo: “We zijn aan het bekijken welke scholen hier gebruik van gaan maken. We werken nu met scholenkoppels uit dezelfde wijken. Aan enthousiasme bij onze medewerkers is geen gebrek! De doelgroep wordt waarschijnlijk de leeftijdsgroep van zeven tot dertien jaar”. Die Wiltgraeff hoopt snel alle vergunningen binnen te hebben. “Dan kan begonnen worden met het slopen van de boel en kan er snel met de nieuwbouw gestart worden. We hopen de nieuwbouw dan volgend jaar klaar te hebben”, zegt Gera de Bruijn.

Jan Boer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie