Machteld Speets,
Machteld Speets,

‘Help een incident, wat kan ik doen?’

6 juni 2023 om 19:12 Overig

WAGENINGEN Op donderdag 8 juni van 19.15 tot 21.30 uur organiseert het Vrijwilligers Centrum Wageningen in de bblthk, in samenwerking met Sportservice Wageningen, een theatershow over hoe om te gaan met grensoverschrijdend gedrag.  

De workshop is speciaal voor bestuursleden, vertrouwens(contact)personen en coördinatoren van Wageningse verenigingen/stichtingen/initiatieven. Het doel is om hen meer vaardigheden te geven over wat zij kunnen doen bij een situatie van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Ook over hoe je bijvoorbeeld een lastig gesprek aangaat. Aan het einde van de avond zijn mensen beter voorbereid voor als er wat gebeurt binnen de organisatie.

“Het maakt niet uit of je begeleider bij de scouting bent, een trainer bij een sportclub of een student actief binnen de vereniging. Voor iedereen die zich vrijwillig wil inzetten om Wageningen wat mooier te maken, is het fijn als ze dit kunnen doen in een veilige en gezellige omgeving”, vertellen Machteld Vos de Wael, Jan van Neerbos en Machteld Speets. 

Zij zijn de drie vertrouwenscontactpersonen die Wageningse organisaties helpen met meldingen, maar ook met preventie. “Hoe eerder en hoe beter je een signaal oppakt, hoe meer ellende je kunt voorkomen. Steeds vaker trekken we hierin samen op met Sportservice Wageningen verenigingsadviseur Sylvano Hendriks. Hij heeft meer kennis van wat er speelt binnen de lokale sportwereld en heeft nauwe contacten met onder andere NOC*NSF.”

Het Theater aan de Lijn verzorgt een programma (waar mogelijk ook met humor), waarbij meerdere situaties worden uitgespeeld. De avond is gratis en inclusief hapje en drankje. Aanmelden mag, maar is niet nodig. 

Meer weten over dit theater of over het werk van de vertrouwenscontactpersonen? Neem dan contact op via vertrouwenscontactpersoon@vcwageningen.nl of 06-83265736.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie