Alexander Schwarzman: tweede in Salou.
Alexander Schwarzman: tweede in Salou. Geb Kos

WSDV’ers van voren in Salou

9 juni 2023 om 15:31 Overig

WAGENINGEN WSDV sprak met drie top-15 klasseringen geducht een woordje mee op het traditionele internationale damtoernooi in Salou. Van de Wageningse topdamclub deed Alexander Schwarzman het in de Noord-Spaanse badplaats in een veld van 89 dammers het beste. Hij pakte achter de andere oud-wereldkampioen, Anatoli Gantwarg, het zilver.

Darya Tkachenko bleef eveneens ongeslagen en eindigde als elfde. Zij haalde evenveel punten als haar Oekraïense landgenote Viktoriya Motrichko, maar had tegen minder sterke tegenstanders gespeeld. Koos van Amerongen baalde dat een prima toernooi voor hem in mineur eindigde, met een nederlaag tegen de Oekraïner Yuryi Lagoda. Hij finishte daardoor als nummer veertien. 

Jeroen Gijsbers zat alleen maar tegen spelers met een hogere rating, maar sprokkelde toch heel netjes zes punten bij elkaar.

Schwarzman, die onlangs de Israëlische nationaliteit kreeg en in dat land tweede werd op het wereldkampioenschap blitz (sneldammen), moest op het Salou Blitz genoegen nemen met een derde plaats. Darya Tkachenko werd vierde, Koos van Amerongen zesde en Jeroen Gijsbers (met liefst zeven punten uit negen wedstrijden) dertigste.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie