Afbeelding

Jaarmarkt Emmaus Regenboog jaarmarkt

8 september 2023 om 19:15 Overig

WAGENINGEN Op zaterdag 16 september houdt Emmaus Regenboog jaarmarkt op de hoek van het Bowlespark en de Herenstraat. Op Herenstraat 9 en aan de Vijzelstraat 1 (kleding en boeken) zijn de winkels open vanaf 13.00 uur. De markt telt dit jaar twintig kramen.

Van 12.00 tot 16.00 uur wordt speelgoed, kunst, curiosa, boeken en kleding te koop aangeboden vanaf achttien kramen. Daarvan zijn drie kramen gevuld met bijzondere kleding, schoenen, tassen en sieraden. De twee koopjeskramen (voorheen eurokraam) zijn ook van de partij.

Antiek en design, lampen en verlichting, elpees en curiosa worden buiten aangeboden, evenals de mooiste boeken van het afgelopen jaar. Fotografie, analoge camera’s, verrekijkers en horloges hebben ook hun eigen kraam. Bijzondere elektrische apparaten, audio en dergelijke staan binnen opgesteld.

De kraam van Vreemde Streken met naast drankjes en zoetigheden het beroemde broodje falafel ontbreekt niet, zodat ook de inwendige mens kan genieten.

Het muzikale podium is deze keer het domein van straatmuzikanten. 

De opbrengst van de markt wordt ook dit jaar verdeeld over 3 projecten en de solidariteitskas van Emmaus Internationaal. De Hope Flowersschool in Bethlehem, Westelijke Jordaanoever, ooit gestart als seculier,  biedt nu onderwijs aan vooral Palestijnse kinderen. Zij willen een minifarm opzetten. Rise Up Now Kenya maakt tieners weerbaar en bewust van hun plek in de samenleving. VLOK in Lombok, Indonesië bouwt aan zestig toiletten op dit eiland. Vertegenwoordigers van deze drie projecten staan achter de projectenkraam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie