Van links naar rechts; Zoëy Erkelens (kinderlocoburgemeester), Kathy Meijer (was kinderburgemeester) en Janne de Kanter (kinderburgemeester)
Van links naar rechts; Zoëy Erkelens (kinderlocoburgemeester), Kathy Meijer (was kinderburgemeester) en Janne de Kanter (kinderburgemeester)

Janne de Kanter aan de slag als kinderburgemeester

9 september 2023 om 15:53 Overig

‘Zoëy Erkelens nieuwe locokinderburgemeester’

WAGENINGEN Met het omhangen van de speciale keten kan Janne de Kanter (11 jaar) vanaf afgelopen woensdag aan de slag als nieuwe kinderburgemeester van Wageningen. Zoëy Erkelens is de nieuwe loco-kinderburgemeester. Burgemeester Floor Vermeulen wenste het tweetal veel plezier en succes toe. “Ik hoop dat jullie komend jaar de stem van Wageningse kinderen goed laten horen. Ik kijk er naar uit om samen met jullie bij heel veel activiteiten in de stad aanwezig te zijn.”

Als kinderburgemeester wil Janne graag dat Wageningen vriendelijker wordt voor kinderen. Ze wil graag dat er borden met info komen waar je winkels kunt vinden die leuk zijn voor kinderen. Of misschien kan er wel een speurtocht komen waarmee wat extra kleur in de stad komt. Ook mag de stad groener en kleurrijker worden. Zoëy wil graag dat alle kinderen in Wageningen kunnen meedoen, ook als ze een beperking of bijvoorbeeld autisme hebben.

Burgemeester Floor Vermeulen nam ook afscheid van Kathy Meijer die afgelopen jaar kinderburgemeester was. Hij noemde Kathy een fijne collega. “Want wat hebben we samen veel mooie activiteiten bezocht. Feestelijke, zoals de intocht van Sinterklaas of de opening van Koningsdag. Maar ook serieuze zoals de Stille Tocht op 4 mei. Naast de activiteiten heb jij je ook ingezet voor zaken als klimaatverandering en de toekomst van Wageningen.” Als dank mocht Kathy het Wagenings Gedenkboek tekenen.

Janne en Zoëy roepen alle kinderen in Wageningen op om mee te praten. Dit kan door een goed idee of verbeterpunten te mailen naar kinderburgemeester@wageningen.nl.

advertentie
advertentie