Annemiek van Vleuten beëindigde zondag haar indrukwekkende wielercarrière. Van Wageningens burgemeester Floor Vermeulen ontving ze de Wageningse vlag.
Annemiek van Vleuten beëindigde zondag haar indrukwekkende wielercarrière. Van Wageningens burgemeester Floor Vermeulen ontving ze de Wageningse vlag. Dick Martens

‘We zijn ongelofelijk trots!’

11 september 2023 om 09:43 Overig

ARNHEM Het was zondagmiddag een bijzondere wielerdag voor de fans van Annemiek van Vleuten en dat zijn er heel, maar zeker ook voor de Wageningse wielrenster zelf. Ruim honderd meter na de finishstreep, in de slotetappe van de Simac Ladies Tour, getrokken op de Zijpendaalseweg, kneep ze voor het laatst in de remmen en viel ze in de armen van moeder Ria. ,,Het zit erop”, riepen beiden in koor.

Het fietsen zat er weliswaar op, maar ook nu werden haar fans niet vergeten. Tientallen foto’s, cadeautjes, mooie (dank) woorden en verrassingen volgden. Een van die verrassingen die haar ten deel viel was die van Wageningens burgemeester Floor Vermeulen. Op het podium overhandigde hij haar de Wageningse vlag en sprak mooie woorden. ,,Je zit bij ‘heel Wageningen’ in het hart. We zijn ongelofelijk trots. Heel Wageningen houdt van je!.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie