Wageningens burgemeester Floor Vermeulen spreekt op een volgepakte Markt Annemiek van Vleuten vol waardering toe.
Wageningens burgemeester Floor Vermeulen spreekt op een volgepakte Markt Annemiek van Vleuten vol waardering toe. Dick Martens

Wageningen is trots op ‘hun’ Annemiek

Wielrennen

WAGENINGEN Vrijdagavond hebben de inwoners van Wageningen aan ‘hun’ heldin, Annemiek van Vleuten, laten zien hoe trots ze op haar zijn. De winnares van de Tour de France Femmes en de Giro Donne kreeg op de drukbezochte huldiging op de Wageningse Markt een ware heldenontvangst. Veel van hen hadden gehoor gegeven aan de oproep om in het geel of in het roze te komen.

Dick Martens

MOOISTE CADEAU Nadat allereerst Peter Stokvisch, de voorzitter van TCW’79, waarmee Van Vleuten afgelopen dinsdag alweer een trainingsritje had gereden, hun meest beroemde lid had toegesproken en een mooie bloemenhulde had gebracht, nam burgemeester Floor Vermeulen de microfoon van hem over. ,,Wat fijn dat je hier toch nog even wilde zijn. Toen ik aan je vroeg, ‘kunnen we wat organiseren?’, wilde je dat zeker wel. Je wilde geen cadeaus, maar het mooiste cadeau dat je zou kunnen krijgen, was dat je je successen samen met de Wageningers en vooral de Wageningse jeugd zou kunnen vieren. Dat je dat zo wilde, kenmerkt je ook als mens.” Om daarna het woord tot de mensen op de Markt te richten: ,,Geweldig dat jullie er zijn, als cadeau voor Annemiek.”

FOTOMOMENTEN Van Vleuten, gehuld in haar gele trui, genoot van de vele mooie woorden en huldeblijken van haar fans. ,,Ik ben nu bijna een week in Wageningen en heb al van heel veel mensen gehoord, dat ze zo genoten hadden van deze Tour. En dat is eigenlijk waar ik het voor doe en dat ik mensen mag inspireren, door niet te snel op te geven, te proberen de focus te houden op het positieve en altijd vooruit blijven kijken. Ik heb ook echt kippenvel gekregen van al die mensen die zo spontaan naar mij toe zijn gekomen en dan uitspreken dat ik hen heb geïnspireerd. Daarvoor wil ik jullie heel hartelijk voor bedanken en gaan we daar samen een toast op uitbrengen.” Nadat het glas was geheven zette de stralende winnares vervolgens en dat alweer voor de zesde keer, haar signatuur in het grote Wageningse gedenkboek en volgde het hoogtepunt van de huldiging: de fotosessies met de Wageningse jeugd. Al liet ook menig volwassene de kans niet voorbijgaan om met de kampioen op de foto te gaan. Van Vleuten deed ook dat probleemloos.

PAPIEREN EDITIE In de papieren editie van Stad Wageningen, die woensdag 10 augustus aanstaande verschijnt, zal ook verslag worden gedaan van de huldiging.

Mooie woorden voor Annemiek van Vleuten van TCW'79 voorzitter Peter Stokvisch
Een stralende Annemiek van Vleuten maakt haar entree op de Markt.
Annemiek van Vleuten tekent voor de zesde (!) keer het Groot Wagenings Gedenkboek.
Peter Stokvisch (TCW'79) en burgemeester Floor Vermeulen toasten samen met Annemiek van Vleuten op de door haar behaalde successen.
Ook moeder Ria van Vleuten deelt mee in de successen van haar dochter.
Het hoogtepunt van de huldiging van Annemiek van Vleuten: de fotomomenten met tientallen Wageningse kinderen.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Europees damtitel voor veteraan Ivens 7 uur geleden
Afbeelding
Klusteam Energiek Roghorst 29 sep, 20:22
Afbeelding
Klassieke muziek is niet saai 29 sep, 20:20
Afbeelding
Italian Coffee Company groeit 29 sep, 20:17
Afbeelding
Geld voor stadsgracht 28 sep, 07:46
Afbeelding
Redichem en SKV debuteren op De Wageningse Berg 26 sep, 19:22
Afbeelding
Dokter, Jazz & Co 26 sep, 16:26