Afbeelding
Team Movistar

Annemiek van Vleuten met Movistar op weg naar einde carrière in 2023

Wielrennen

WAGENINGEN ‘2023 wordt het laatste jaar uit mijn wielercarrière’. Met deze uitspraak kondigde Annemiek van Vleuten op haar website en via social media het komende einde van haar imposante wielercarrière aan. De Wageningse verlengde het contract met haar wielerploeg Movistar met nog één jaar en daarna stopte ze met het rijden van wedstrijden.

Dick Martens

BEST NOG VEEL UITDAGINGEN ,,Ik heb het gevoel dat mijn missie bij Movistar nog niet ten einde is”, licht Van Vleuten haar beslissing nader toe. ,,Twee jaar is ook nog maar kort en er liggen best nog wel veel uitdagingen. Het is een team dat de weg omhoog aan het vinden is en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daarom wilde ik ook niet na een olympisch jaar stoppen en kijk ik ernaar uit om nog tot eind volgend jaar bij hen door te gaan. Ik heb het wel een beetje uitgespeeld. Bijvoorbeeld bij de tijdrit, waar ik vorig jaar zoveel aan heb gesleuteld, dat ik daar niet nog veel stappen in kan zetten. Ook fysiek en qua training is het niet dat we nog van alles aan kunnen pakken, al zag ik dit jaar ook dat ik mijn beste vorm ooit haalde. In Luik haalde ik op La Redoute mijn beste vijf minuten waarde ooit.”

VOLLE BAK KOERSEN De komende anderhalf jaar wil Van Vleuten ‘onwijs genieten van wat er nog komt’. Er ligt daarna nog veel moois op me te wachten op andere gebieden en daar heb ik ook heel veel zin in. Al weet ik nog niet precies wat ik ga doen. Ik ga eerst tot en met eind 2023 volle bak koersen en nog helemaal niet bezig zijn met wat ik daarna ga doen. Dat ga ik lekker daarna bekijken.”

advertentie
advertentie