Oefentherapeut Karin Vaessen en Carl Kerseboom, fysiotherapeut bij M-Visio, zijn blij met hun intensievere samenwerking.
Oefentherapeut Karin Vaessen en Carl Kerseboom, fysiotherapeut bij M-Visio, zijn blij met hun intensievere samenwerking. Dick Martens

Nog beter ‘Samen werken aan herstel’

13 september 2023 om 19:02 Overig

WAGENINGEN Bij M-Visio, meer dan fysiotherapie, wordt de slogan ‘Samen werken aan herstel’ gevoerd. De fysiotherapiepraktijk, gevestigd aan de Mennonietenweg 16A in Wageningen blijft aan die weg timmeren. Het woord ‘samen’ kreeg in dat kader per 1 september jongstleden nog meer ‘lading’, want na 24 jaar haar praktijk voor Oefentherapie, Beterbewegen.nl, te hebben gevoerd aan de Kolkakkerweg, is Karin Vaessen nu verhuisd naar M-Visio. Met Carl Kerseboom, Master manueel therapeut en fysiotherapeut bij M-Visio wordt de lunchpauze aangegrepen om over de nog intensere samenwerking te vertellen.

Tussen ‘de bruine boterhammen’ door wordt al direct duidelijk dat de korte lijntjes, die er tussen Karin en M-Visio-collega’s al waren, nog korter zijn geworden. Samen met fysiotherapeut Margit Graven wordt ‘een knie-probleem’ besproken en direct een afspraak gepland waarbij Karin en Margit samen naar de knieklacht gaan kijken en direct daarna hun ervaringen en eventuele oplossingen kunnen gaan delen. ,,Dit is dus een van de redenen waarom ik nu hier zit”, accentueert Karin het belang van samenwerken nog maar eens. ,,Dat deden we eerder ook al wel, maar dan telefonisch of via de beveiligde mail. Ik kijk bijvoorbeeld bij de zojuist besproken knieklachten als oefentherapeut veel meer naar houding en beweging en Margit test de knie. Twee paar ogen zien dan toch meer.”

Anderhalf jaar geleden kwam het ‘samenwerkings-balletje’, tijdens een collegiaal overleg, ‘aan het rollen’. ,,Wij kijken vanuit meerdere disciplines en Karin wilde nauwer met ons gaan samenwerken”, legt Carl uit. ,,Wij hadden de ruimte en toen was de puzzel snel gelegd.” Nadat Karin in 1992 afstudeerde, startte ze in 1993 haar eigen praktijk en deed dat met veel enthousiasme en volle overgave. ,,Als ‘solist’ was het weliswaar even wennen om weer in een groep te zitten, maar het voelt als een warm bad. Als je al direct met bloemen en gebak wordt binnengehaald, dan kan het eigenlijk al niet meer stuk, toch? Samen gaan we zorgen, dat de mensen zelf weer de regie krijgen over hun klachten. Dat is ook het mooie van ons werk.”

Voor meer info: www.beterbewegen.nl en www.m-visio.nl

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie