De Flashmob begon met kleine groepjes zingende mensen op de markt.
De Flashmob begon met kleine groepjes zingende mensen op de markt. Foto: Syralene van Prooijen

Flashmob door 50-jarig koor: Musica Vocale blijft jong

16 september 2023 om 22:23 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdagmiddag werd het winkelende publiek op de Wageningse markt compleet verrast door een flashmob. Terwijl het carillon Beethovens bekende Ode an die Freude speelde, begonnen overal mensen mee te neuriën en te zingen. De organisatie achter deze muzikale act was kamerkoor Musica Vocale Wageningen, dat dit jaar haar 50-jarig jubileum viert. Voor de gelegenheid waren ook allerlei zusterkoren uitgenodigd.

Met deze ‘spontane’ ode aan de vreugde van het samen zingen bewijst Musica Vocale nog steeds heel fris en verrassend te zijn. Uiteindelijk zongen meer dan honderd mensen van tien Gelderse koren in een grote kring vierstemmig het Europese volkslied, onder begeleiding van beiaardier Boudewijn Zwart. Omstanders reageerden zeer enthousiast.

Wie meer wil horen is op 17 november van harte welkom bij het jubileumconcert van Musica Vocale (musicavocale.nl) in de Johannes de Doperkerk te Wageningen. Naast Mozarts Requiem zullen er twee speciaal voor het jubileum gecomponeerde stukken in wereldpremière gaan, waarvan één op tekst van de voormalige stadsdichter van Wageningen, Ivanka de Ruijter. Het jubileumconcert zal op 19 november ook in Arnhem te horen zijn.

Spontaan applaus voor het grote koor dat samen met het carillon de Ode an die Freude ten gehoren bracht.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie