Afbeelding

World Movies & Meals start nieuw seizoen met ‘Le Mépris’

17 september 2023 om 20:42 Overig

WAGENINGEN Nu de dagen korter worden, breekt de tijd weer aan om samen te genieten van een mooie film met, na afloop, een heerlijk maaltijd. 

Filmhuis MovieW en Food of Cultures startten in 2022 met dit concept onder de naam ‘World Movies & Meals’. Het was een schot in de roos: de meeste voorstellingen waren snel uitverkocht en de bezoekers zijn heel enthousiast. Naast de films en de gerechten worden de sfeer en de gesprekken met andere bezoekers zeer gewaardeerd. ‘World Movies & Meals verbindt’ is dan ook het motto.

Vanaf oktober 2023 tot en met maart 2024 wordt iedere eerste zondag van de maand opnieuw een bijzondere film vertoond uit een andere cultuur of ander continent. Food of Cultures bereidt bij iedere film een mooi gerecht, afkomstig uit de culinaire traditie van deze cultuur of dit continent.

Het nieuwe seizoen van World Movies & Meals opent met een nieuwe 4K restauratie van ‘Le Mépris’, het meesterwerk van Jean- Luc Godard uit 1963 met in de hoofdrol Brigitte Bardot. De filmkrant beschrijft Le Mépris als een film die elke nieuwe generatie opnieuw moet interpreteren, zo raak en visionair was deze film-over-film.

De film is gebaseerd op het boek Il Disprezzo (De minachting) van Alberto Moravia en speelt zich onder andere af in villa Casa Malaparte, een iconische locatie op het Italiaanse eiland Capri. Het verhaal draait om een scenarioschrijver genaamd Paul Javal (gespeeld door Michel Piccoli) die wordt ingehuurd om te werken aan een filmadaptatie van De Odyssee van Homerus. De regisseur van de film, Fritz Lang (gespeeld door zichzelf), is een vooraanstaande figuur in de filmindustrie. Naarmate het verhaal zich ontvouwt, begint het huwelijk van Paul met zijn vrouw Camille (gespeeld door Brigitte Bardot) te verslechteren als gevolg van verschillende conflicten en misverstanden. De film gaat over liefde, kunst en het falen van communicatie binnen een relatie. Le Mépris staat bekend om zijn opvallende visuele stijl, innovatieve verteltechniek en de verkenning van het filmmaakproces. Het wordt beschouwd als een klassieker in de Franse cinema en wordt geprezen om zijn prikkelende verhaal en artistieke kwaliteiten. Met de nieuwe laserprojector en geluidsinstallatie die Movie W deze zomer heeft geïnstalleerd, komen de prachtige beelden en het geluid van deze film nog beter tot hun recht.

Na afloop van de film wordt de filmzaal van Movie W in 20 minuten omgebouwd tot restaurant. Ondertussen kunnen de bezoekers genieten van een drankje. Food of Cultures zal weer een heerlijk gerecht (natuurlijk deze keer uit de Franse keuken) serveren, naar keuze vegetarisch of vlees, met daarbij een verse salade en een toetje. Tickets voor de combinatie van film en maaltijd kunnen worden geboekt op www.moview.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie