Emmaus medewerker Paul de Boef voor de boekenwinkel in de Vijzelstraat.
Emmaus medewerker Paul de Boef voor de boekenwinkel in de Vijzelstraat.

Boekenwinkel Emmaus vernieuwd

12 november 2023 om 21:55 Overig

WAGENINGEN Menig boekenliefhebber die de trap afdaalt richting de boekenkelder van Emmaus-Regenboog waant zich gelijk in de zevende hemel. Duizenden tweedehands boeken staan er strak in het gelid. Twee nieuwe boekenkasten vragen de bezoeker bij binnenkomst direct om aandacht. De eerste staat vol met recente aanwinsten. De andere bevat boeken die met 50 procent korting in de uitverkoop gaan. Paul de Boef, vaste boekenmedewerker bij Emmaus-Regenboog, licht toe: “We krijgen iedere week zo’n 300 tot 500 boeken binnen die voor onze klanten aantrekkelijk zijn. Wanneer ik deze tussen de 10.000 boeken plaats die elders in de winkel staan, dan wordt dat voor de vaste bezoekers een heel gezoek om te achterhalen wat de nieuwste titels zijn. Als extra service zet ik daarom de net binnengekomen exemplaren een week lang in een aparte kast. De tweede kast is bedoeld om boeken, die al langer in de winkel staan, een laatste kans te bieden. Ze gaan weg voor de helft van de oorspronkelijke prijs.”

Lopend door de winkel valt zeker de overzichtelijkheid op. Er is veel zorg aan besteed. Ieder schap is voorzien van een rubriek, zoals Nederlandse en Engelse romans, fantasy, jeugdboeken, geschiedenis, hobby, planten, psychologie, kunst of reisgidsen. Er zijn in totaal zo’n 50 categorieën te vinden. Paul: “Om te voorkomen dat je helemaal overweldigd wordt door het aanbod en je door de bomen het bos niet meer ziet, hanteren we deze strakke indeling. Ik hoop zo een bepaalde rust te creëren waarbij iedereen iets van zijn gading kan vinden. We hebben een gevarieerd aanbod en de kwaliteit is goed. Bovendien is de prijs aantrekkelijk.”

Naast het boekengedeelte, is er ook een aparte balie met vinyl: langspelers en singles. Klassiek, maar vooral ook pop, jazz, rock en blues is er te vinden.

De boeken- en platenwinkel van Emmaus-Regenboog is gevestigd in de kelder van Vijzelstraat 1 en is op woensdag van 10.00 tot 14.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur geopend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie