Afbeelding
Foto door Minku Kang via Unsplash

Op deze manier bescherm je jouw tuinmeubilair in de winter

8 februari 2024 om 10:18 Partnercontent

Nu de wintermaanden voor de deur staan, is het belangrijk om ook je tuinmeubilair goed te beschermen. Het winterse weer kan namelijk schadelijk zijn voor je geliefde buitenmeubels. Met de juiste maatregelen kun je ervoor zorgen dat ze in het voorjaar weer klaar zijn voor gebruik. Hierbij delen wij enkele handige tips om je tuinmeubelen in topconditie te houden tijdens de winter.

Reinig en droog grondig

Voordat je je tuinmeubels opbergt voor de winter, is het belangrijk om ze grondig te reinigen. Verwijder vuil, bladeren en ander afval. Gebruik een milde zeepoplossing om eventuele vlekken of vuil weg te wassen. Zorg er vervolgens voor dat de meubels volledig droog zijn voordat je ze opbergt. Dit voorkomt schimmelvorming en roest.

Opbergen op een droge plek

Als je de ruimte hebt, is de beste manier om je tuinset te beschermen in de winter door het op te bergen op een droge en beschutte plek, zoals een schuur, garage of overdekt terras. Hier zijn ze beschermd tegen de elementen en blijven ze langer in goede staat.

Gebruik beschermhoezen

Als opbergen binnenshuis geen optie is, investeer dan in hoogwaardige beschermhoezen voor je tuinmeubilair. Zorg ervoor dat de hoezen waterdicht en UV-bestendig zijn. Hierdoor blijven je meubels beschermd tegen regen, sneeuw, vorst en de schadelijke effecten van de zon.

Verhoog je meubels van de grond

Als je meubels niet kunnen worden opgeborgen, til ze dan van de grond af om te voorkomen dat ze in contact komen met vocht. Gebruik bijvoorbeeld speciale verhogers of plaats stukken hout onder de poten.

Behandel houten meubels

Houten tuinmeubelen, zoals een tuinbank of tuinstoel, hebben extra aandacht nodig. Behandel ze voor de winter met een beschermende houtolie of beits. Hierdoor blijft het hout beschermd tegen vocht en temperatuurschommelingen.

Vermijd afdekken met plastic

Hoewel plastic zeil gemakkelijk verkrijgbaar is, kan het condensatie onder het zeil veroorzaken, wat kan leiden tot schimmelvorming. Kies in plaats daarvan voor ademende hoezen die vocht laten ontsnappen.

Controleer regelmatig

Ondanks je beste inspanningen, is het belangrijk om je tuinmeubilair af en toe te controleren tijdens de winter. Als je merkt dat er vocht of schade is, corrigeer dit dan onmiddellijk om verdere schade te voorkomen.

Door deze simpele maar effectieve stappen te volgen, kun je je tuinmeubilair beschermen tegen de winterse elementen. Hierdoor zullen ze langer meegaan en ben je in het voorjaar klaar om weer volop te genieten van je buitenruimte!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie