Afbeelding
Foto: Dreamstime

Aan de slag met verbeteringen aan jouw woning

15 maart 2023 om 13:53 Partnercontent

Traditioneel gebruikt een groot aantal huishoudens het voorjaar om haar woning of tuin op te knappen. In de herfst- en wintermaanden, waarin men vaak voornamelijk in huis zit, zijn ook in jouw huishouden wellicht verschillende irritaties over het huidige interieur naar voren gekomen. Nu de dagen langer worden en de temperatuur buiten oploopt is het tijd om te zorgen voor verbetering! Er zijn verschillende manieren waarop je een woning kunt verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van de wanden in huis, door deze opnieuw te verven of van een laag behang te voorzien. Ook het gebruik van spiegels kan helpen: door spiegels op maat te bestellen kun je een ruimte groter laten ogen. Met de spiegels aan de wand kijk je als het ware door de woning heen. In dit artikel vind je meer ideeën voor het opknappen van je woning dit voorjaar.

Investeer in de duurzaamheid van je huis

Niet alleen het interieur in huis valt op verschillende manieren te verbeteren; kijk ook eens naar mogelijkheden om de isolatiewaarde ervan een upgrade te geven. Stap bijvoorbeeld over op HR++ glas, wanneer je dit momenteel nog niet gebruikt. Dit type glas weerkaatst de warmte, waardoor er minder energie verbruikt hoeft te worden voor het verwarmen van de diverse ruimtes. Niet alleen in de herfst- en wintermaanden heb je profijt van HR++ glas. In de zomermaanden kan het glas de woning koeler houden. Mocht dat laatste je doel zijn, dan kan het gebruik van zonwerend HR++ glas interessant zijn.

Laat zonnepanelen op het dak leggen

Om de komende zomer te kunnen profiteren van de zon, doe je er verstandig aan het laten plaatsen van zonnepanelen op het dak van je woning te overwegen. Het steeds hogere rendement ervan, maakt dat je de investering in zonnepanelen relatief snel terugverdient. Ook interessant: combineer de zonnepanelen met een thuisbatterij om de opgewekte groene stroom op te kunnen slaan in huis. Op deze manier hoef je de stroom niet terug te leveren aan het stroomnet, maar gebruik je dit op de momenten dat de zon een aantal dagen niet schijnt. Hierbij moet worden opgemerkt dat men verwacht dat de capaciteit van deze accu’s de komende jaren sterk zal verbeteren. Het kan een reden zijn om deze investering voorlopig uit te stellen.

Betrek de tuin bij je woonkamer in huis

De tuin wordt soms een tweede woonkamer genoemd. Niet voor niets, nu hybride werken de norm is geworden. Men geniet er van een kop koffie tijdens de koffiepauze in de zomer, luncht er met de kinderen en geniet om 17.00 uur met een hapje en drankje na van het verrichtte werk gedurende de dag. Voorzie het terras van een vrolijk buitenkleed en leg tuinverlichting aan, om de tuin zo goed mogelijk bij je woonkamer te betrekken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie