Afbeelding
Foto: Freepik

Voorzie je woning van karakter met 3D wandpanelen

15 maart 2023 om 13:48 Partnercontent

Tot de laatste trends op het gebied van interieurs behoort het gebruik van 3D wandpanelen in jouw huis rond Wageningen. Deze wandpanelen helpen je een ruimte karakter te geven; kies bijvoorbeeld voor wandpanelen voorzien van losse stukjes steen. Het gebruik van echt steen geeft deze wandpanelen reliëf en diepte, wat maakt dat wanden straks een unieke uitstraling hebben. De wandpanelen zijn overigens niet alleen in huis te gebruiken. Je kunt ze ook in de tuin monteren op schuttingelementen of een buitenmuur. Op deze manier slaag je erin de tuin bij je woning te betrekken. Dat laatste is met het hybride werken als nieuwe norm steeds wenselijker geworden. Men is een groot deel van de week thuis, wat een plek om tijdens de koffiepauze of lunch tot rust te komen essentieel maakt. Alternatief voor het gebruik van wandpanelen in de tuin en binnen je woning, is het gebruik van enkele grote kamerplanten in de woonkamer.

Wandpanelen in verschillende varianten beschikbaar

Er zijn online verschillende aanbieders te vinden van deze 3D wandpanelen voor het decoreren van wanden in huis. Zij bieden je de keuze uit wandpanelen welke bedekt zijn met stukjes steen en bijvoorbeeld houten wandpanelen. Waar de wandpanelen met steen je ruimte een industriële, stoere en robuuste uitstraling geven, voegen de houten wandpanelen warmte toe aan de kamer. De houten wandpanelen zijn onder meer goed te combineren met een gietvloer, maar ook met een moderne PVC-vloer. Of plak de houten wandpanelen achter het hoofdbord van je bed in de slaapkamer; het maakt deze ruimte al snel hotel chique. Een interieurstijl waar de laatste jaren steeds vaker voor gekozen wordt door huishoudens.

Karakterloze nieuwbouwwoningen knap je op met wandpanelen

Voor veel mensen is het karakterloze van een nieuwbouwwoning een reden om voor bestaande bouw te kiezen. Met name de woningen uit de jaren ’30 en ’40 zijn hierbij populair in steden als Wageningen. Het karakterloze van een nieuwbouwwoning zit in het feit, dat de woningen sterk op elkaar lijken. Een nieuwbouwhuis in Wageningen is doorgaans niet anders, dan een nieuwbouwwoning in Arnhem. Het heeft te maken met de prefab manier van bouwen die tegenwoordig gehanteerd wordt. Door wandpanelen te gebruiken bij het afwerken van een nieuwbouwwoning geef je het huis het gewenste karakter. De keuze voor een nieuwbouwwoning biedt verschillende voordelen voor bestaande bouw; denk aan de duurzaamheid ervan. Deze woningen worden standaard niet meer op het gas aangesloten en beschikken over een moderne warmtepomp.

 Voorkom zichtbaarheid scheuren in wanden

Een nieuwbouwhuis zal in de eerste maanden na oplevering werken. Het maakt dat er scheuren kunnen ontstaan in stucwerk of behang. Door de wanden van 3D wandpanelen te voorzien, voorkom je dit. De scheuren hebben geen impact op de wandpanelen; deze blijven mooi.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie