Afbeelding
Foto iStock

Populariteit van een Beton Ciré vloer toegenomen

7 februari 2023 om 12:28 Partnercontent

Tijdens een renovatie van de vloer in huis dienen er de nodige keuzes gemaakt te worden. Combineer je de renovatie bijvoorbeeld met het aansluiten van vloerverwarming in de verschillende kamers binnen je woning? Ga je voor een moderne Beton Ciré vloer, of toch voor de authentieke houten vloer? Laat je de volledige vloer vernieuwen, of verf je de bestaande vloer? Dat laatste kan de vloer een hele nieuwe uitstraling geven, zonder een ingrijpende verbouwing te moeten doorstaan. Bij de renovatie van vloeren is de keuze voor een Beton Ciré vloer steeds populairder geworden. Dat hangt samen met de scherpe Beton Ciré kosten en de duurzaamheid ervan. Heb jij dit type vloer al eens overwogen?

Duurzaamheid van een Beton Ciré vloer 

De duurzaamheid van een Beton Ciré vloer kent verschillende vormen. Zo is dit type vloer bijzonder slijtvast. Het is niet voor niets, dat ook winkel- en bedrijfspanden regelmatig van een dergelijke vloer voorzien worden. De slijtvastheid hangt samen met de coating die je op de vloer aan kunt brengen. Verliest de vloer na verloop van tijd z’n charme? Kies in dat geval voor een betonverf vloer, waarbij je de bestaande vloer van een speciaal soort verf voorziet. Zo lijkt de vloer weer als nieuw! Je zou ook andere materialen vloeren kunnen verven. Deze materialen zijn doorgaans echter minder geschikt. Er zijn verschillende webshops waar verf voor betonvloeren aangeboden wordt.

Beton Ciré vloer hygiënisch en makkelijk te onderhouden 

Naast het gegeven dat een gietvloer zeer duurzaam is, kun je dit type vloer eenvoudig onderhouden. Het is hierbij voldoende de vloer periodiek af te nemen met een dweil. Bang dat er vochtplekken op de vloer ontstaan hoef je hierbij niet te zijn; een Beton Ciré vloer is door de toplaag vochtbestendig. Het is om deze reden dat dit type vloer vaak ook gebruikt wordt in een keuken en badkamer. In deze ruimtes ontkom je er haast niet aan, dat er af en toe vocht op de vloer valt. Zou je hier een authentieke houten vloer gebruiken, dan is de kans op vochtplekken zeer groot. In het ergste geval komt de vloer zelfs bol te staan. Het herstel daarvan is vaak niet mogelijk; het schaadt de duurzaamheid van de vloer. De hygiëne van een gietvloer zit daarnaast in het feit, dat een gietvloer geen naden bevat.

Vloerverwarming onder een gietvloer

Combineer de gietvloer met vloerverwarming om het comfort wat je in huis ervaart te verbeteren. Niets is fijner dan uit bed op een warme ondergrond te stappen. Daarbij zorgt de vloerverwarming voor een zeer efficiënte wijze van het verwarmen van ruimtes. Het maakt dat het energieverbruik lager uit zal vallen dan bij het gebruik van de klassieke radiatoren. De renovatie van de vloer is het juiste moment voor het aanbrengen van de vloerverwarming.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie