Afbeelding
Photo by Neven Krcmarek on Unsplash

Woon warmer met PVC vloeren

17 oktober 2022 om 11:16 Partnercontent

We doen allemaal ons best om duurzamer te gaan wonen, om zo niet alleen het milieu te sparen, maar ook om te kunnen besparen op de energierekening. We willen allemaal het huis lekker behaaglijk maken, maar die hoge energieprijzen… daar zit niemand op te wachten. Daarom is het goed om nu al te kijken wat je allemaal kan doen om je huis warmer te maken. Isoleren is daar een groot onderdeel van. Maar heb je ook al aan de bekleding van de vloer gedacht? Worden het plavuizen of toch pvc vloeren?

Warmte uit de vloer

Wist je dat warmte altijd omhoog gaat? Als je geen vloerverwarming hebt, dan voelt de vloer altijd kouder aan dan de ruimte onder het plafond. Hierdoor zijn we geneigd om de thermostaat een graadje of twee hoger te zetten, want waar je zit is het kouder. Wanneer het mogelijk is om vloerverwarming in huis aan te leggen, dan is dat zeker een aanrader. Door namelijk het huis vanaf de vloer te verwarmen, blijft de warmte beter verdeeld en hoeft de thermostaat niet hoger.

Goede vloerbedekking

Hoe koud de vloer van je woning aanvoelt, heeft vooral te maken met het materiaal waarmee de vloer is bedekt. Hoogpolig tapijt is natuurlijk het warmst, plavuizen (zonder vloerverwarming) zijn al snel het koudst, omdat steen gewoon koeler aanvoelt. Hout heeft natuurlijk een warme uitstraling, maar kan weer meer kosten qua onderhoud. Heb je daarom al aan pvc vloeren gedacht als warme, maar vooral duurzame vloerbedekking?

Duurzaam pvc

Duurzaam betekent niet alleen dat iets op milieuvriendelijke wijze is gemaakt, maar ook dat iets een lang leven heeft, zonder al te veel onderhoud. Wanneer je bijvoorbeeld vloerbedekking legt in de kamer, dan zal dat slijten, waardoor je wellicht snel weer iets nieuws moet kopen. Plavuizen hebben een lang leven en is daarom een duurzame keuze voor duurzaam wonen. Maar het is misschien minder duurzaam voor de energierekening. Pvc vloeren zijn warm dankzij de samenstelling van het kunststof, zacht om op te lopen en te spelen (voor kinderen), slijtvast en gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor is het zeker een duurzame keuze.

Net een houten of stenen vloer

Natuurlijk is een houten vloer of een vloer van steen heel mooi. Het heeft immers een heel bijzondere, natuurlijke uitstraling. Hierdoor past het zo goed in een iedere woning, van rustiek en landelijk tot industrieel en modern. Pvc vloeren worden zo gemaakt dat je het verschil tussen hout of steen en het kunststof niet kan zien. Hoewel de pvc vloerstrips zijn bedrukt, hebben ze toch een random karakter, zodat er geen vaste patronen hoeven te ontstaan. Houten planken en plavuizen hebben immers ook allemaal net een andere uitstraling en uniek karakter.

Goed voor de energierekening

Wist je dat pvc vloeren een heel goede warmtegeleiding hebben? Heb je nog geen vloerverwarming, maar is je huis er wel heel geschikt voor, dan is het goed om de aanleg hiervan te overwegen. De temperatuur voor de vloerverwarming hoeft helemaal niet hoog te staan, dankzij de goede warmtegeleiding van de pvc vloer. Dat gaat schelen in de energierekening. Heb je geen mogelijkheid om vloerverwarming aan te leggen, dan is het toch ook goed om voor vloerbedekking te denken aan een pvc vloer, vanwege het slijtvaste en warme karakter.

Combineren met vloerkleden

Pvc vloeren kunnen gecombineerd worden met een mooi vloerkleed voor nog meer warmte. Heerlijk voor de kinderen om op te spelen en natuurlijk lekker behaaglijk aan de voeten. Kies voor een vloerkleed wat niet kan schuiven op de gladdere pvc vloer, zodat deze ook lekker op zijn plek blijft als er geen meubels op staan. Ga je voor een vloerkleed, zorg dan dat deze qua kleuren of dessin past bij de gordijnen en accessoires in de woning. Maar zorg er vooral voor dat de kleur afsteekt en tegelijkertijd past bij de vloer. Een pvc vloer met een warme uitstraling houdt van warme kleuren, zoals rood, roomwit en oranje. Heeft de pvc vloer juist een koele tint, dan kies je voor blauw, paars of groen. Door een kleur te kiezen die qua warmte past bij de vloer, maar niet hetzelfde is als de kleur van de vloer, zullen beide evenveel opvallen in het interieur.

Snel gelegd en genieten

Is het tijd voor een nieuwe vloer? Kies dan eens voor een pvc vloer. Deze vloerelementen zijn duurzaam en snel gelegd. Hierdoor geniet je de komende winter al van een perfecte, warme, behaaglijke en vooral duurzame pvc vloer in een mooi hout, beton of graniet dessin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie