Afbeelding
Foto: Pexels

De populairste masteropleidingen van dit moment

Partnercontent

Het is misschien een van de moeilijkste keuzes die je moet maken als je jong bent, namelijk het kiezen van een studie. Na een bacheloropleiding kun je ervoor kiezen om een masteropleiding te volgen. Meestal duurt een masteropleiding twee jaar. De kennis die je hebt opgedaan tijdens je bachelor kun je verder gaan verbreden of verdiepen, maar je kunt er ook voor kiezen om een andere richting op te gaan. Masteropleidingen kun je zowel voltijd als deeltijd volgen.

Het volgen van een masteropleiding

Je bent nog niet uitgeleerd en wilt je graag door ontwikkelen. Je kunt er dan voor kiezen om een masteropleiding deeltijd te volgen. Als je deze keuze maakt, kun je naast de opleiding ook werken. Op deze manier kun je gelijk de opgedane kennis toepassen in je werk. Daarnaast kun je vaak zelf de inhoud en duur van de opleiding bepalen. Afstuderen kan in minimaal 2 jaar en maximaal 8 jaar! 

Steeds minder mensen oefenen hun hele loopbaan hetzelfde beroep uit. Een masteropleiding is een mooie optie als je toe bent aan een carrièreswitch. Je kunt je makkelijk laten omscholen en zo je ambities achterna gaan! Maar ook als je graag meer baanzekerheid wilt, is een masteropleiding een aanrader. Plezier in je werk, loopbaanperspectief en aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt zijn op dit moment belangrijker dan ooit! 

Er is een groot aanbod in masteropleidingen. Van zorg tot marketing en IT, voor vrijwel elk vakgebied zijn er geschikte masters. De meeste mensen die kiezen voor een masteropleiding willen graag hun kennis naar een nog hoger niveau tillen. 

Master of Business Administration

Zou jij graag je kennis willen ontwikkelen op het gebied van bedrijfskunde? Verdiep je in een MBA, een opleiding waar je jouw kennis ontwikkelt in een breed bedrijfskundig kader. Deze opleiding wordt zeer gewaardeerd door werkgevers, en in verschillende organisaties is een MBA-diploma een voorwaarde voor een hoge functie. Naast de algemene lessen die je volgt, kun je ook voor een specialisatie kiezen zoals strategie of zorg en welzijn. 

Door flexibiliteit, praktijkgerichte leerstof, ervaren docenten en leslocaties door heel Nederland is het volgen van een masteropleiding toegankelijk voor iedereen. Er is altijd wel een studie te vinden die aansluit op jouw wensen. Je kunt een opleiding overdag volgen, maar je hebt ook de keuze om dit in de avonduren of in het weekend te doen. Daarnaast is er een e-learning variant mogelijk. De leerstof is ontwikkeld voor directe toepassing in je eigen praktijk.

advertentie
advertentie