Machiel Weistra met de kampioenbeker, geflankeerde door de nummers twee en drie Tom Rinner (links) en Simon Harmsma. Foto: Mariëtte Weistra
Machiel Weistra met de kampioenbeker, geflankeerde door de nummers twee en drie Tom Rinner (links) en Simon Harmsma. Foto: Mariëtte Weistra

Goud, zilver en brons voor WSDV-jeugd

Algemeen

De jeugd van de Wageningse topdamclub WSDV heeft op de Nederlandse kampioenschappen in diverse categorieën goud, zilver en brons gewonnen. In Westerhaar prolongeerde Machiel Weistra zijn titel bij de junioren. 

WAGENINGEN - Het achttienjarige toptalent uit Heteren had met een score van 8 uit 5 twee punten meer dan de concurrentie. Hij remiseerde met zijn ‘oude’ rivalen Emre Hageman en Culemborger Simon Harmsma, boekte een achteraf beslissende winstpartij tegen Tom Rinner en veroverde ook de scalp van Loek Terweijden (onlangs de sensatie in Heerhugowaard) en de puntloze Jelle van der Eng. Weistra, die ook al enige tijd met succes in het WSDV-keurkorps uitkomt, is nu twee keer de beste junior van het land geweest en veroverde bij de aspiranten de titel zowel op het Nederlands, het Europees, als het wereldkampioenschap.

In Huissen was er bij de junioren meisjes zilver voor Marie Gabbert. Ze kon het twee keer niet bolwerken tegen de ongenaakbare Nicole de Vries, maar pakte wel drie punten tegen Myrthe Kraaijeveld en dat was voldoende voor het zilver.

Zus Luise deed bij de aspiranten meisjes tegen Yneke Goerres met succes een ultieme poging voor het brons. Zij remiseerde met de nummers een en twee, Lisa Scholtens en Fleur Kruysmulder en verloor alleen van Tanya-Marie Cnossen. Verder reeg ze de onderste drie aan het spit. 

advertentie
advertentie