Brons voor Marie Gabbert

17 mei 2021 om 21:00 Algemeen

WAGENINGEN - Marie Gabbert heeft de bronzen medaille veroverd op de Nederlandse jeugddamkampioenschappen. Deze werden digitaal verspeeld. Het is de bedoeling dat ze van de zomer ook in fysieke vorm worden gehouden.

In totaal streden 23 junioren en aspiranten gezamenlijk om de prijzen. Marie Gabbert eindigde in het totaalklassement, met een score van 9 punten uit 9 partijen, als nummer vijftien. Ze was daarmee de beste vertegenwoordigster van de Wageningse topclub WSDV en eindigde bij de junioren als derde. Achter supertalent Matheo Boxum en met evenveel punten als Tom Rinner, die echter over betere weerstandspunten beschikte.

Marjory Feyt en zus Luise Gabbert eindigden als de nummer 17 en 18, met allebei acht punten in de middenmoot. De Ochtense benjamin Feyt deed nog van zich spreken met een knappe remise met de nummer drie van het eindgklassement, Simon Harmsma, die al in de ereklasse uitkomt.

Mila Rijlaarsdam moest met vijf punten genoegen nemen met de laatste plaats (23), maar snoepte in de laatste ronde nog wel een punt van clubgenote Marjory Feyt af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie