Koos van Amerongen deed met twee remises wat er van hem werd verwacht. Foto: WSDV
Koos van Amerongen deed met twee remises wat er van hem werd verwacht. Foto: WSDV

WSDV geeft goede voorbeeld met massakamp on line

1 december 2020 om 15:37 Algemeen

WAGENINGEN - WSDV trakteerde zijn leden op een digitale massakamp in de vorm van twee ronden in versneld tempo. Elke speler had een keer wit en zwart. De Wageningse eredivisionist verloor de eerste ronde van het sterke Van Stigt Thans met 13-9 maar bleef daarna met 11-11 keurig langszij. De WSDV-subtop trad tegelijkertijd in het strijdperk met HDC uit Haarlem dat via 7-7 en 9-5 aan het langste eind trok.

In het WSDV-keurkorps speelde kopman Jan Groenendijk twee interessante remisepartijen met Vadim Virny. Alexander Schwarzman won een mooie partij van teamNL-lid Jitse Slump en remiseerde in de tweede partij. Matthias de Kruijf deed het uitstekend met drie punten tegen grootmeester tegen Ron Heusdens maar het hadden er zelfs vier kunnen zijn.

Koos van Amerongen deed waar hij goed in is en maakte de Let Raimonds Vipulis twee keer een punt afhandig. Fred Ivens wilde te veel in een principiële partij tegen de Kameroenees Thomy Mbongo, maar bleef daarna wél binnen de remisemarge.

Machiel Weistra had zijn dag niet en verloor twee keer. Wouter van Beek werd beloond voor een puike tweede helft maar moest na een misrekening revanche toestaan. Ester van Muijen kwam ineens verloren te staan maar herpakte zich met een winnende combinatie.

Ivar Smijers is de volgende groeibriljant uit de WSDV-kweekvijver. De hoger aangeslagen Emre Hageman ontsnapte eerst nog net maar werd in de tweede partij resoluut weggetikt. Arie Janssen van Doorn liet de winst lopen. Ook de ‘retturn’ eindigde na een grote afwikkeling in remise.

Voortreffelijk

De WSDV-subtop deed het in de eerste wedstrijd tegen HDC met 7-7 voortreffelijk. Kopman Robert-Jan van Steenbergen hield aan zijn partijen met Mark Deurloo na veel wapengekletter één punt over waarmee hij te weinig kreeg. Gerard Zijlema deed hetzelfde tegen de sterke Stefan Stolwijk. Luise Gabbert nam Roel Janssen met een gemenigheidje te pakken maar liet zich in de tweede partij wegdrukken. Zus Marie Gabbert scoorde een blauwe vermelding door Fabian Snijder finaal van het bord te spelen. Ze pakte zelfs drie punten door met een schijf achter nog een remise uit het vuur te slepen.

De piepjonge Marjory Feyt verblunderde twee schijven maar haalde daarna haar gram. Ze won combinatief een schijf en maakte het karwei keurig af. Jeroen Gijsbers maakte onder het motto stug doorgaan op onnavolgbare wijze liefst drie punten afhandig van Frank Hagebeek.

advertentie
advertentie