De velden en Kantine van de Korfbal Vereniging Wageningen aan de Dolderstraat bieden nieuwe mogelijkheden voor de Wageningse Eng. Nu al de locatie voor de Dag van De Wageningse Eng.
De velden en Kantine van de Korfbal Vereniging Wageningen aan de Dolderstraat bieden nieuwe mogelijkheden voor de Wageningse Eng. Nu al de locatie voor de Dag van De Wageningse Eng. Foto: conny almekinders

De Dag van de Wageningse Eng

21 september 2019 om 21:08 Algemeen

WAGENINGEN - Dit jaar voor de tiende keer de Dag van de Wageningse Eng, maar nu allemaal iets anders dan andere jaren. Niet langer het eerste weekend van oktober als moment, maar het laatste weekend van september. En niet op het ‘veldje van Louis’ aan de Dolderstraat, maar bij de korfbalvereniging aan de Dolderstraat, iets dichter bij dus. Omdat de korfbalplek veel potentie heeft voor de Eng en er nog geen definitieve zicht is op een nieuwe gebruiker zijn wij daar dit jaar graag te gast. Op die manier kunnen we extra aandacht vragen voor deze bijzondere locatie en wat de Wageningse Eng met zijn gebruikers te bieden heeft.

In de ochtend vanaf 10:30 uur is er veel aandacht voor producten en activiteiten op de Eng en een kinderprogramma. Er kan geknutseld worden en er zijn twee poppenkast voorstellingen van Theater Popsop met kabouter verhalen (11.00 en 12.30 uur). Om 11.30 een presentatie van natuurgids Wim Braakhekke over geologisch oorsprong van Eng, en wat daar nu nog van is te zien. In de middag meer aandacht voor op muziek en de inwendige mens met diverse producten van de Eng. De Korenschoof presenteert haar De Wageningse Engel, een blond bier gebrouwen met het gerst mout van de akkers van de Eng door de Stadsbrouwerij Wageningen. Er zijn andere ondernemers met hun honing, schapenvellen and vlees, meel, vruchtensap, bloemen en confituren, allemaal geheel of gedeeltelijk van de Wageningse Eng. Er is ook ruime gelegenheid voor de volkstuinders hun waren delen of verkopen. Verder is er koffie en Eng-soep, met cake en brood (met rogge van de Wageningse Eng) van Bakker Stroop. Vanaf 13.30 is er muziek van de groep Reflexion word er weer volop pannenkoeken gebakken. Kortom, een mooie gelegenheid om langs te komen en elkaar weer eens te ontmoeten en bij te praten.

Als het weer een beetje mee zit wordt het en dag waarop u volop kunt genieten van dit mooie stukje Wagenings buitengebied. En het zal u verbazen hoeveel daar groeit en bloeit, loopt en vliegt. En wie u daar tegen komt. Zie ook www.wageningseeng.nl

advertentie
advertentie