Belmondo festival

17 juni 2019 om 19:41 Algemeen

WAGENINGEN - Vaders en alle andere bezoekers hadden dit jaar geluk met Vaderdag: het achtste Belmondo Festival, dat zondag 16 juni plaatsvond in Arboretum Belmonte, heeft iedereen getrakteerd op een kleurrijke, overwegend zonnige en muzikale dag. In de prachtige en groene ambiance van het arboretum genoten ruim enkele duizenden bezoekers van optredens van meer dan dertig muziek-, zang- en dansgroepen op vier verschillende podia. Voor de kinderen waren schminken en het springkussen de trekpleisters. Phoenix, de grote big band van de Steck sloot deze achtste editie swingend af. Op het meer ontspannen luisterpodium eindige Klezmerorkest Ha Chalon met twee nummers speciaal voor de vaders.

De organisatie is in handen van Stichting Belmondo Festival, geïnitieerd door Rotary Wageningen-Bergpoort. Jan Bus en Anand Lachmansingh, twee mede-organisatoren, zijn enthousiast over deze kleurrijke editie. Beide heren zijn tevreden met de opbrengst van de hapjes en de drankjes. Deze opbrengst gaat zoals gewoonlijk naar een lokaal goed doel. Dit jaar zijn dat er drie: De Wageningse Uitdaging, De Zonnebloem en De Speelgoedbank. Het opgehaalde bedrag wordt binnenkort bekend gemaakt en dan zal ook de cheque overhandigd worden aan de drie goede doelen.
Dank gaat uit naar de vele helpende handen van o.a. Rotaryclub Wageningen-Bergpoort en andere Wageningse serviceclubs, vrijwilligers en natuurlijk ook naar alle sponsors die dit gratis festival mogelijk hebben gemaakt.

advertentie
advertentie