Diepe concentratie bij Ester van Muijen, Wieger Wesselink en Rik Keurentjes. (foto: Hans Kromhout???????)
Diepe concentratie bij Ester van Muijen, Wieger Wesselink en Rik Keurentjes. (foto: Hans Kromhout???????)

DEZ angstgegner voor dammers van WSDV

14 oktober 2018 om 16:08 Algemeen

WAGENINGEN - Vier keer speelden WSDV en DEZ in de ereklasse tegen elkaar. En vier keer moest de Wageningse damelite tegen de Culemborgse angstgegner achter het net vissen. Dit maal ging de streekderby na acht remises en twee nederlagen met 12-8 verloren en daar viel voor het inmiddels naar de zevende plaats afgezakte WSDV wel mee te leven.
Na een niet al te opwindende remise van Marcel Monteba was het al snel foute boel voor WSDV. Heike Verheul, in buitenlandse toernooien zo goed bezig, miste het beste tegenspel en liet zich technisch aftroeven. En voor Matthias de Kruijf ging het na een mislukte opening al snel helemaal mis.
Die klappen kwam er thuisclub niet meer te boven, drie fraaie blauwe vermeldingen ten spijt. Machiel Weistra hield zonder een centje pijn de Senegalese grootmeester Bassirou Ba op afstand, Ester van Muijen kreeg in het late middenspel zelfs het betere van het spel tegen de onorthodoxe Piet Steijlen en ‘betonblok’ Jesse van Beek stond weliswaar de hele partij wat ongemakkelijker maar liet de de sterke Pim Meurs er niet doorheen komen. Intussen was Wieger Wesselink met de schrik vrijgekomen tegen de zwakste Culemborger en hadden Jan Groenendijk en vijfvoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen na een boeiende partij de punten gedeeld. Johan Sterrenburg was weer in vorm en miste in het eindspel wellicht nog een goede bordkans tegen grootmeester Evgeni Watoetin. Rik Keurentjes ten slotte verzuimde in het late middenspel de sterkste zet waarna de piepjonge Simon Harmsma glunderend een punt kon pakken.

advertentie
advertentie