Wageningens burgemeester Floor Vermeulen verricht de aftrap bij de wedstrijd: De Voetbalwerkplaats-PvdA
Wageningens burgemeester Floor Vermeulen verricht de aftrap bij de wedstrijd: De Voetbalwerkplaats-PvdA Foto: Dick Martens

Burgemeester Floor Vermeulen verricht aftrap bij De Voetbalwerkplaats

17 september 2021 om 16:52 Activiteiten

WAGENINGEN – Op Sportpark De Zoom ontving het voetbalteam van De Voetbalwerkplaats vrijdagmorgen niet alleen een bijzondere tegenstander, maar ook een speciale gast. Het was burgemeester Floor Vermeulen die kennis kwam maken met spelers en initiatiefnemers van De Voetbalwerkplaats, maar ook de aftrap verrichtte bij de wedstrijd die werd gespeeld tussen de thuisclub en een afvaardiging van de Partij van de Arbeid – Wageningen.

Dick Martens

‘Binnenkantje rechts’

Maar voor Wageningens eerste burger met een subtiele trap, ‘binnenkantje rechts’, de wedstrijd in gang zette liet hij zich over de activiteiten en de kern van De Voetbalwerkplaats voorlichten door een van de initiatiefnemers, Wouter Kolthek, en de spelers Raymond en Dillon. Beiden lieten de burgemeester weten hoe zij veranderd zijn het afgelopen jaar. Raymond gaf daarbij aan, dat hij momenteel zelfs twee dagdelen werkzaam is bij Vitesse. ,,Dat geeft een mooi beeld wat de mogelijkheden hier zijn”, legt Kolthek uit. ,,Hier onder andere vaardigheden leren, die je dan ook op een andere plek, in Raymonds geval, dus bij Vitesse ook nog eens zijn droomclub, in praktijk kunt brengen.” Ook Dillon heeft een mooie stap gemaakt. ,,Die loopt hier ook al vier jaar mee en is onlangs begonnen met een opleiding. Ook voor hem dus een mooie stap.”

Burgemeester Vermeulen geniet zicht- en hoorbaar

Dergelijke stappen en initiatieven klinken ook de burgemeester als muziek in de oren. ,,Als je al die verhalen achter dit initiatief hoort is dat heel gaaf. Dat de deelnemers weer een mooie nieuwe invulling aan hun leven kunnen geven. Zij krijgen hier de tijd om daaraan te werken.” Ondertussen wordt er binnen de lijnen lekker fel gestreden en ook daar geniet Vermeulen zicht- en hoorbaar van. ,,Geweldig om te zien. Het plezier, maar zeker ook het fanatisme waarmee er gespeeld wordt.”

‘Geweldig wat hier gebeurt’

Rondom het voetbalveld doen ‘de voetbalwerkers’, zoals de deelnemers hier worden genoemd klussen taken voor voetbalvereniging SKV. ,,En tijdens het voetballen, aan het einde van elke werkdag, worden de vaardigheden die in hun werk aan bod komen gespiegeld in de voetbaltrainingen of de wedstrijden en andersom”, aldus Kolthek. ,,Dat helpt ze dan ook weer om een opstap te maken eventueel richting een baan”, vult Vermeulen aan. ,,Eerst als vrijwilliger en dan mogelijk naar een baan. Als je die ervaring, die je hier opdoet, eenmaal hebt word je ook sneller aangenomen. Als je die ervaring eenmaal hebt, bouw je toch een cv op. Ja, echt geweldig wat hier gebeurt. Ik ga zeker nog een keer terugkomen.”

6-3 zege voor De Voetbalwerkplaats

Terugkomen, maar dan in de wedstrijd, probeert ook de PvdA, die bij rust tegen ruime 4-3 achterstand aankijkt. Maar ondanks verwoede pogingen en het ‘inhuren’ van spelers van De Voetbalwerkplaats verliest ‘de politiek’ uiteindelijk van de uitdagers van thuisclub De Voetbalwerkplaats die met een 6-3 overwinning juichend van het veld stappen. Gezamenlijk wordt het duel nog wel even nabesproken en is er applaus en een bloemetje voor Petra van Amersfoort die de wedstrijd organiseerde.

Voor meer info over De Voetbalwerkplaats: www.skv-wageningen.nl/voetbalwerkplaats of kijk op facebook, twitter of Instagram.

Afbeelding
advertentie
advertentie