Door een mooie erehaag verlaat ONA'53-verzorger Frans van Ernst het veld.
Door een mooie erehaag verlaat ONA'53-verzorger Frans van Ernst het veld. Gerard Vos

Mooi afscheid voor Frans van Ernst

6 juni 2022 om 19:50 Overig

Verlies voor ONA’53, GVC en Wageningen op laatste speeldag

WAGENINGEN Op de laatste speeldag van de voetbalcompetitie 2021-2022 konden zowel ONA’53 alsook WVV Wageningen en GVC hun wedstrijden niet winnend afsluiten. ONA’53 moest in eigen huis in het bezoekende AGOVV, dat nog titelkansen had, hun meerder erkennen (1-2), terwijl Wageningen, op bezoek bij Uchta met 5-1 hard onderuitging. Berusting en toch ook wat onvrede was het gevolg. Bij ONA had men uiteraard ook graag de winst gepakt, maar ‘de hoofd act’ daar was het afscheid van verzorger Frans van Ernst, die na 42 jaar trouwe dienst zijn waterzak aan de wilgen hangt. GVC kon niet winnen in- en tegen Kesteren (2-0).

Dick Martens

In het thuisduel met AGOVV als tegenstander, kwam ONA’53 door een doelpunt van Kevin van Woerkom nog wel aan de leiding, maar een driepunter zat er voor de ploeg van trainer Martin Mol echter niet in. ,,We creëerden te weinig kansen en nadat AGOVV binnen een kwartier op 1-2 was gekomen hadden wij de energie niet meer om daar nog wat tegenover te stellen. AGOVV wilde niet verliezen om de kleine kans op een kampioenschap die er nog was levend te houden, maar ondanks hun winst ging de titel naar Otterlo.” Maar de laatste wedstrijd stond bij ONA toch vooral in het waardig afscheid nemen van verzorger Frans van Ernst, dat vond Mol ook. ,,Dat verdient Frans, als je ziet wat hij allemaal voor ONA heeft betekent, dan hoort daar een mooi afscheid bij.” En dat kreeg hij dan ook. In overleg met de selectie en het bestuur had de inmiddels 82-jarige duizendpoot besloten om zijn verzorgerstaken neer te leggen. ,,Gelukkig neem je geen afscheid van ONA, maar wel als verzorger. Super bedankt en ik wens je nog een mooie tijd bij ONA”, aldus voorzitter Hans Bruins. ,,Mensen bedankt!”, was het antwoord van het ONA-icoon. Bloemen, een warm applaus en een indrukwekkende erehaag gevormd door ‘zijn’ spelers, begeleidden de duidelijk geëmotioneerde Van Ernst vervolgens naar de zijlijn.

Bij Wageningen stonden de gezichten en dan vooral die van trainer Marcel Nijhuis niet echt op ‘vrolijk’. ,,Teleurstellend om het seizoen op deze manier af te sluiten. Je gaat toch met een rotgevoel de zomerstop in. Maar het laatste woord is hierover nog niet gezegd. Hier kom ik komende week op de training en zeker ook met het oog op komend seizoen toch nog wel even op terug.” Bij rust was het nog ‘maar’ 1-0 en nadat Merwin Korterink beide ploegen na rust weer op gelijke hoogte had gebracht, was er toch weer hoop op een goed resultaat. Maar die hoop veranderde al snel in wanhoop, nadat de thuisclub snel orde op zaken had gesteld en Wageningen alsnog met een ruime nederlaag huiswaarts stuurde. Ook GVC keerde in mineur terug naar Wageningen. Trainer Joost de Jongs analyse was kort maar krachtig en bovenal duidelijk. ,,Ik zou, bij wijze van spreken, gewild hebben, dat ik met een afstandsbediening de positionering en de keuzes van mijn spelers had kunnen bijsturen. Dan hadden wij deze wedstrijd echt niet verloren. Maar dat kan nu eenmaal niet, dan had ik in plaats van trainer beter schaker kunnen worden.”

advertentie
advertentie